Home » D:News » Cum s-a ales un bărbat cu ”piele de zombi” după ce a stat la soarele de la miezul nopţii din Groenlanda

Cum s-a ales un bărbat cu ”piele de zombi” după ce a stat la soarele de la miezul nopţii din Groenlanda

Cum s-a ales un bărbat cu ”piele de zombi” după ce a stat la soarele de la miezul nopţii din Groenlanda
Publicat: 15.11.2018
Un turist în vârstă de 29 de ani din Australia a fost într-o expediţie în Groenlanda timp de 3 săptămâni, unde s-a ales cu urme violet care s-au transformat în băşici, care ardeau şi produceau senzaţia de mâncărime.

Rănile „arătau destul de rău, aproape ca o piele de ‘zombi’”, a scris omul. După ce a mers la spital, a aflat că acestea se datorează unei reacţii chimice bizare dintre compuşii sensibili la lumină găsiţi în lămâile verzi pe care le-a consumat şi razele ultraviolete de la soarele de la miezul nopţii, scrie Live Science.

Condiţia, cunoscută drept fitofotodermatoză, este o inflamaţie a pielii. Are loc atunci când un compus sensibil la lumină, numit psoralen, găsit în sucul de lămâie, ajunge pe pielea umană şi este activat de lumina ultravioletă a Soarelui, conform precizărilor coautorului Luit Penninga, chirurg şi director la Ilulissat Hospital din Groenlanda. Acest lucru s-a şi întâmplat. Atunci când bărbatul a stors lămâile, o parte din sucul lor a ajuns pe mâini, şi, nespălându-se pe mâini din cauza lipsei de apă, sucul a rămas pe piele pentru cel puţin 10 ore, timp în care a reacţionat cu razele ultraviolete.

Astfel de cazuri se pot întâlni oriunde în lume. „Ştim de barmani în locuri exotice care lucrau în soare toată ziua preparând băuturi cu suc de lămâie, alegându-se cu inflamaţii severe şi cu deteriorări ale pielii”, a adăugat Penniga.

„Chiar dacă ne aflăm în nordul Groenlandei, soarele poate fi puternic vara. Aici, vara, este lumină 24 de ore pe zi, iar în timpul iernii este întuneric timp de mai multe luni”, a mai menţionat cercetătorul.

Doctorii i-au bandajat mâinile şi i-au dat antibiotice pentru a preveni infecţiile. I-au recomandat să poarte mănuşi pentru a-şi proteja mâinile de lumină. Omul a relatat că mâinile au rămas umflate şi cu senzaţii de mâncărime pentru alte patru săptămâni, dar în două luni s-a recuperat aproape complet.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Caz medical rar în Statele Unite: de ce rinichiul unei femei a început să se deplaseze

Caz medical rar: o persoană oarbă poate percepe mişcarea

Caz medical bizar: oamenii care se află pe moarte pot auzi ce spun cei din jur, chiar dacă par inconştienţi

Descoperire incredibilă în stomacul unei tinere de 22 de ani. Inclusiv medicii au fost şocaţi – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase