Home » D:News » Cine va cânta la Electric Castle 2019

Cine va cânta la Electric Castle 2019

Cine va cânta la Electric Castle 2019
Publicat: 21.11.2018
Florence + The Machine, 30 Seconds to Mars şi Bring Me the Horizon sunt capetele de afiş ale ediţiei din 2019 a festivalului Electric Castle, care va avea loc în perioada 17 - 21 iulie, la Bonţida, potrivit organizatorilor.

Florence + The Machine este una dintre cele mai creative trupe indie ale ultimei decade, construită în jurul personalităţii fascinante a solistei, compozitoarei şi fondatoarei Florence Welch. Din 2009, când a lansat primul album, trupa a adunat zeci de săptămâni în fruntea clasamentelor muzicale din întreaga lume, nominalizări şi premii precum BRIT, Grammy, Mercury, BBC şi Billboard.

Concertul de la Electric Castle vine într-un moment esenţial în cariera Florence + the Machine, noul lor album, lansat în această vară, „High as Hope”, aducând schimbări esenţiale în linia muzicală, influenţate de modificările radicale pe care Florence Welch le-a făcut în viaţa ei, o maturitate confirmată atât în plan creativ, cât şi personal, potrivit Mediafax.

Recompensat cu Oscar, star rock, simbol al modei, Jared Leto şi-a confirmat prezenţa la Electric Castle alături de fratele său, Shannon Leto – altfel spus, 30 Seconds to Mars. Cel mai recent album al trupei, „America”, este promovat printr-un turneu mondial ce ajunge astfel şi în România, oferind publicului cea mai ambiţioasă producţie semnată până acum de formaţie. Iar asta nu este puţin lucru pentru aceşti artişti care, pe lângă un şir copleşitor de premii, deţin chiar şi un record Guinness. Nu oricine are capacitatea lui Jared Leto de a jongla între producţii majore de Hollywood şi arene pline de zeci de mii de fani, dar, în spatele reputaţiei de megastar, stă un muzician ce a reuşit să vândă peste 15 milioane de albume în cele două decenii de la lansarea trupei. „Walk on Water”, „Rescue Me”, „Kings and Queen” sunt cele mai recente hituri 30 Seconds to Mars, marcând un stil nou, cu puternice influenţe electro, în muzica trupei.

Bring Me The Horizon, revelaţia ediţiei a patra a Electric Castle, revine în 2019 pe scena festivalului. Trupa va lansa oficial, la începutul anului viitor, un nou album cu care va porni imediat într-un turneu de promovare în Europa şi Australia. Doar două piese de pe viitorul „Amo” au fost prezentate până acum. Pornită la drum ca o trupă deathcore, BMTH a experimentat foarte multe genuri de-a lungul celor şase albume înregistrate, ceea ce a ajutat-o foarte mult în a cuceri public din întreaga lume şi a transformat-o în cap de afiş pentru cele mai importante festivaluri din Europa.

Alături de ei, concitadini din Sheffield şi fraţi în stil rock, membrii trupei metalcore While She Sleeps îşi fac loc pe afişul ediţiei din iulie 2019.

Veterani ai stilului indie rock, membrii Metric ajung în România într-un moment de maturitate al carierei lor începută acum 20 de ani, în Toronto. Carisma solistei Emily Haines stă la baza succesului lor confirmat, de-a lungul timpului, cu numeroase premii. Fie că sunt în turneu cu trupe precum Smashing Pumpinks sau pe cont propriu, membrii Metric au aceeaşi plăcere de a hipnotiza chiar şi spectatorii care îi descoperă pentru prima dată live, scrie Mediafax.

The Vaccines completează lista reprezentanţilor acestui gen muzical la Electric Castle 2019. Au trecut deja opt ani de când „If U Wanna” semnat The Vaccines era unul dintre hiturile verii, timp în care trupa a trecut prin mai multe formule şi mai multe albume, dintre care cel mai recent, „Combat Sports”, a fost lansat în acest an.

Fie că se află în studio cu Lady Gaga şi Snoop Dog sau creează proiecte alternative cu Skrillex, Boys Noize rămâne acelaşi DJ şi producător revoluţionar din zona acid techno. Prezenţa lui va fi o premieră în festival, alături de cea a mult contestaţilor membri Chinese Man, trioul francez de trip hop care, în ciuda discuţiilor mereu reaprinse asupra numelui lor, surprind public cu set-uri în care fragmente din Biblie citite de Samuel Jackson se amestecă cu ritmuri din muzica trupei Queen.

Nominalizaţi anul trecut la Grammy, membrii Sofi Tukker vor ajunge la Bonţida în plin turneu european.

Între rock şi electro este întotdeauna loc de muzică clasică, cel puţin la fiecare ediţie Electric Castle. Kronos Quartet, un proiect ce există de peste 40 de ani şi care a câştigat de-a lungul anilor premii Grammy şi Polar, este partea de rafinament clasic reinterpretat în viitoarea ediţie a festivalului.

Alte nume confirmate la Electric Castle sunt Lemaitre, Mono, Tommy Cash, Handsome Furssau Viagra Boys.

Proiectul Hospitality Night continuă şi în 2019, cu London Electricity, Dynamite MC, Spy şi Danny Byrd într-o seară dedicată.

Abonamentele pentru Electric Castle 2019 pot fi cumpărate la preţul de 399 de lei, până pe 20 decembrie, de pe www.electriccastle.com.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase