Home » D:News » SUA deschide drumul către producerea în masă a ”cărnii de laborator”

SUA deschide drumul către producerea în masă a ”cărnii de laborator”

SUA deschide drumul către producerea în masă a ”cărnii de laborator”
Publicat: 20.11.2018
Săptămâna trecută, autorităţile americane au căzut de acord asupra modului în care produsele alimentare crescute din celule animale trebuie reglementate, deschizând drumul către aducere pe farfurii a „cărnii de laborator”.

Deşi detaliile tehnice nu au fost încă confirmate, FDA (Food and Drug Administration) ar superviza colectarea şi diferenţierea celulelor în timp ce USDA (Department of Agriculture) ar superviza producerea şi etichetarea produselor, scrie Medical Xpress.

„Acest cadru s-ar folosi de expertiza ambelor organizaţii în reglementarea produselor de origine animală pentru consum uman”, au precizat oficialii într-o declaraţie.

Problema dacă acest tip de aliment ar trebui să fie aprobat nu s-a pus niciodată în SUA. De fapt, există câteva „laboratoare de carne”, dar costurile de producţie sunt foarte mari şi nimeni nu a ieşit pe piaţă cu un aliment.

Susţinătorii demersului aduc ca argument evitarea măcelăririi animalelor şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, fiind o opţiune sustenabilă pentru a hrăni populaţiile.

„Consumatorii americani merită o varietate de alegeri sănătoase, umane şi sustenabile”, a precizat Jessica Almy, director la The Good Food Institute.

Dar există dezbateri cu reprezentanţii fermelor, aceştia din urmă considerând că aceste produse nu pot fi numite „carne”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Carnea crescută în laborator, o soluţie pentru încălzirea globală?

”Carnea” crescută în laborator, mult mai ieftină decât cea naturală, va deveni în curând o realitate

Ce s-ar întâmpla dacă am mânca numai carne?

Carnea crescută „in vitro”, mai aproape de realitate

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase