Home » D:News » Oraş alimentat exclusiv cu energie solară

Oraş alimentat exclusiv cu energie solară

Publicat: 03.12.2018
Oraş alimentat exclusiv cu energie solară
La prima vedere, Babcock Ranch arată ca toate celelalte orăşele din Florida. Cartiere îngrijite cu case în culori deschise, îmbrăcate în lemn, verande spaţioase şi palmieri în curţile caselor.

Însă în spatele acestor evidenţe se ascunde tehnologia înaltă şi o creştere sustenabilă. Acoperişurile au fost realizate din metal pentru a reducere costurile cu încălzirea sau răcirea caselor. În garaje există doze speciale pentru alimentarea maşinilor electrice. Gazonul reprezintă doar 30% din suprafaţa grădinii, în rest sunt plante care necesită puţină apă, scrie Rador.

Pentru grădini oamenii folosesc apă de ploaie şi apa din rigole direcţionată către staţia locală de epurare a apelor reziduale. Acest amalgam de tradiţional şi modern i-a convins pe soţii Kinley să se mute în acest oraş. Richard şi Robin Kinley sunt printre primii locuitori care s-au mutat în Babcock Ranch, dar oraşul continuă să se extindă. Pe o suprafaţă de 7.200 de hectare, aici ar urma să locuiască 50.000 de oameni în 19.500 de locuinţe. Până la finalul acestui an vor fi scoase la vânzare alte 250 de case. După cum a declarat iniţiatorul proiectului, Syd Kitson, Babcock Ranch este primul oraş de acest gen din SUA şi poate şi din lume.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase