Home » D:News » A fost anunţată culoarea anului 2019

A fost anunţată culoarea anului 2019

A fost anunţată culoarea anului 2019
Publicat: 07.12.2018
Reprezentanţii companiei americane Pantone au desemnat culoarea anului 2019 coraiul cu irizaţii aurii - Living Coral, potrivit Vogue.
Compania Pantone, al cărei obiect de activitate este producţia de lacuri şi vopsele, dezvăluie din 2000, în fiecare an, nuanţa sau culoarea care va fi favorizată în următoarele 12 luni în industriile modei, obiectelor decorative şi produselor cosmetice, potrivit Mediafax.
 
Pentru 2019, nuanţa corai cu irizaţii aurii (Pantone 16-456) a fost aleasă culoarea anului de către compania americană.
 
Această culoare este „o nuanţă corai care animă şi este plină de viaţă, cu irizaţii aurii care energizează şi atenuează uşor”, potrivit contului de Instagram al Pantone.
 
Potrivit reprezentanţilor companiei, această culoare simbolizează nevoia de optimism, pasiunile care aduc bucurie şi dorinţa de exprimare jucăuşă.
 
Culoarea aleasă pentru 2019 contrastează puternic cu Ultra Violet, nuanţa anului care tocmai se încheie, întunecată şi mohorâtă.
 
Importanţa unei culori poate să provină şi din anumite criterii tehnologice, din disponibilitatea noilor texturi şi a efectelor pe care o culoare le are asupra lor.
 
Alegerea culorii anului nu este aleatorie deoarece compania Pantone studiază influenţa pe care culorile o au pe plan mondial, inclusiv utilizările lor în industria cinematografică şi cea de divertisment, în colecţiile de artă de pe Glob, însă şi în ceea ce priveşte destinaţiile de vacanţă în vogă.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase