Home » D:News » Monumentul Eroilor dintr-o localitate gălăţeană, transformat în brad de Crăciun – VIDEO + GALERIE FOTO

Monumentul Eroilor dintr-o localitate gălăţeană, transformat în brad de Crăciun – VIDEO + GALERIE FOTO

Publicat: 07.12.2018
Monumentul Eroilor din comuna Cudalbi, judeţul Galaţi, a fost transformat în brad de Crăciun, iar iniţiativa primarului a împărţit comunitatea în două tabere. Unii localnici fac poze cu bradul inedit, în timp ce alţii vorbesc despre o lipsă de respect faţă de înaintaşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ştefan Drugan, primarul comunei Cudalbi, a declarat, joi, reprezentanţilor presei, că împodobirea Monumentului Eroilor nu este o lipsă de respect faţă de înaintaşi.
 
„Nu este o lipsă de respect faţă de eroi, ba din contra. Oamenii din localitate au o părere bună. A fost o propunere a unui grup din Primărie la care eu m-am aliat şi am fost de acord. Sincer să fiu, mie îmi place. Nu aş putea să vă spun cât a costat, sunt documente în acest sens. Sunt de acord şi cu cei care spun că mai bine îl puneam lângă monument. Oricum este ultimul an pentru că centrul de greutate al localităţii se va muta în altă parte, acest brad va sta în parc… Nu am crezut că o să iasă atâta tămbălău pentru o chestie foarte simplă şi frumoasă… În alte părţi se îmbracă în plasă construcţii, mănăstiri şi biserici şi asta nu-i împiedică pe oameni să se închine la biserică”, a afirmat primarul Ştefan Drugan.
 
Acesta mai spune că lumânările în memoria eroilor pot fi depuse în faţa bradului, urmând ca localnicii să îl judece la alegeri.
 

Galerie foto

vezi galeria
17 foto
 
„Este loc de aprins lumânări, până la urmă şi acest monument, ca şi bradul, este un lucru simbolic…. Eu sunt sigur că dacă ar trăi acei eroi sau dacă, Doamne ajută, ar putea să vadă de acolo din Cer, s-ar bucura că cineva îi bagă în seamă măcar aşa, cu o mantie de brad. Poate eu nu gândesc normal, dar dacă tatăl meu ar fi acolo, bunicii mei, rudele mele, vă spun că nu m-ar deranja, m-ar bucura pentru că în felul ăsta le cinstim memoria…. Mai este un an şi jumătate până la alegerile locale şi o să văd care este impactul, dacă impactul va fi negativ, oamenii mă vor trimite acasă”, a adăugat primarul din Cudalbi.
 
Până la alegeri, în sat bradul a devenit subiect de dispută. Unii dintre localnici vin, fac fotografii şi laudă iniţiativa aleşilor.
 
„În anii din urmă, oamenii veneau şi vedeau trei instalaţii, anul acesta vin şi spun wow. Considerăm că sunt straie de sărbătoare, 1 decembrie pentru un copil nu are prea multe semnificaţii. Acum a făcut altceva. Monumentul Eroilor este acoperit, stă la căldurică”, a  afirmat o localnică după ce s-a fotografiat cu bradul-monument.
 
Şi pe Facebook au apărut reacţii, mulţi oameni criticând decizia primarului comunei gălăţene.
 
„Gata cu Centenarul. Gata cu eroii. Gata cu mândria de a fi român. Monumentul soldaţilor căzuţi pentru România Mare e suport pentru bradul din sat”, este postarea unui gălăţean pe pagina de Facebook.
 
Primarul din Cudalbi şi aleşii locali ignoră discuţiile din sat şi de pe reţelele de socializare, astfel că bradul va rămâne peste Monumentul Eroilor pe întreaga perioadă a sărbătorilor de iarnă.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase