Home » D:News » Elevii din Capitală ar putea să nu mai înveţe în trei schimburi

Elevii din Capitală ar putea să nu mai înveţe în trei schimburi

Elevii din Capitală ar putea să nu mai înveţe în trei schimburi
Publicat: 10.12.2018
Potrivit unui proiect care va fi discutat la şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei (CGMB), unităţile de învăţământ din Capitală ar putea să nu mai aibă program de studiu în trei schimburi. În 11 şcoli din Bucureşti, peste 13.000 de elevi studiază în acest mod.

“Programul privind dezvoltarea infrastructurii educaţionale din Municipiul Bucureşti «Nicio unitate de învăţământ cu program în trei schimburi» e un program municipal de investiţii care are ca obiect general dezvoltarea infrastructurii unităţilor de învăţământ care funcţionează în trei schimburi şi cu efective mari de elevi”, se arată în proiectul citat de Mediafax.

Banii necesari pentru finanţarea acestui program sunt asigurate din bugetul local al Municipiului Bucureşti, se mai arată în proiect.

Totodată, o comisie desemnată prin dispoziţia Primarului General al Municipiului Bucureşti „va proceda la analiza situaţiei existente, identificarea soluţiei pentru asigurarea infrastructurii necesare desfăşurării procesului educaţional, identificarea de imobile, negocierea în vederea achiziţionării acestora, dacă e cazul, şi întocmirea documentaţiei necesare investigaţiei”.

În Bucureşti există în prezent 11 şcoli gimnaziale care au program în trei schimburi, iar 13.000 de elevi studiază în acest mod.

Un semenea caz este Şcoala Gimnazială nr.12 „Herestrău”, unde situaţia persistă de doi ani ca urmare a creşterii populaţiei în zonă, existând astfel un număr tot mai mare de elevi.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase