Home » D:News » Locuri de vis unde poţi petrece Revelionul 2019

Locuri de vis unde poţi petrece Revelionul 2019

Publicat: 16.12.2018
Pentru cei care vor să facă altceva de Revelion 2019, departe de oamenii cu care petreceau de obicei, exstă cinci destinaţii de vis unde pot petrece noaptea dintre ani, potrivit Mediafax.

Potrivit europeanbestdestinations.com, cele cinci locuri de vis unde poţi petrece Revelionul 2019 sunt:

Edinburgh (Scoţia)

Versiunea scoţiană a Revelionului, Hogmanay, este una dintre cele mai mari şi frumoase celebrări de gen din lume.

Petrecerile încep pe 30 decembrie, printr-o spectaculoasă procesiune a torţelor. Astfel, pe străzile oraşului, este creat un râu de foc de către mii de purtători de torţe.

Edinburgh / Credit foto: Pixabay

A doua zi, pe 31 decembrie, toată acţiunea se mută pe Princes Street în apropiere de Castelul din Edinburgh. Aici, în noaptea de Revelion, sunt aşteptate circa 80.000 de persoane la Concertul în grădini (Concert in the Gardens), cu muzică live, DJ-i, ecrane uriaşe, baruri în aer liber, precum şi tradiţionalul foc de artificii la trecerea dintre ani.

Insulele Madeira (Portugalia)

Aici, fie că eşti pe vaporul de croazieră sau chiar în portul Funchal, nu poţi rata uriaşele artificii de la miezul nopţii. Recunoscut oficial de cei de la Guinness World Records, în 2006, celebrul joc de artifici este cel mai mare din lume.

Vapor de croazieră în Insulele Madeira / Credit foto: Pixabay

Este o rară frumuseţe, o scenografie unică, cu mii de lămpi colorate care decorează amfiteatrul din Funchal. În 31 decembrie, la ora 12.00 noaptea, cerul se aprinde cu culori, lumini şi speranţe într-un nou an mai bun.

Berlin (Germania)

Capitala Germaniei, Berlinul, sărbătoreşte Revelionul cu mult stil, iar circa un milion de vizitatori sunt aşteptaţi la Poarta Brandenburg pentru a celebra trecerea în 2019.

Focuri de artificii în Berlin / Credit foto: Pixabay

Scene pentru artişti, corturi pentru petreceri, show-uri de lasere, tarabe cu mâncare şi băutură se întind pe o zonă de peste doi kilometri. La trecerea dintre ani, are loc un celebru spectacol de artificii, petrecerea continuând până dimineaţă.

Londra (Marea Britanie)

Fascinanta Londra este un loc special pentru Revelion. Oraşul este luminat şi toate localurile sunt pregătite pentru a face noaptea dintre ani memorabilă. Cerul Londrei se luminează, la miezul nopţii, şi se colorează cu jocul spectaculos de artificii realizat în zona South Bank, în apropiere de Tamisa, şi prezentat de primarul oraşului şi de UNICEF.

Focuri de artificii în Londra / Credit foto: Pixabay

În 1 ianuarie, pe străzile Londrei, are loc a 30-a ediţie a paradei tradiţionale a artiştilor.  Vor fi prezenţi 8.500 de artişti, de la majorete şi clovni la acrobaţi, din 20 de ţări.

Paris (Franţa)

Parisul cu Turnul Eiffel, Sena, podurile, toate sunt un decor magic pentru Revelion. Stridii, piept de raţă, prăjitură buturugă vor fi o parte dintre festinul petrecerii organizate în noaptea dintre ani pe un vaporaş. Divertismentul este asigurat de orchestre live. De precizat că ţinuta trebuie să fie elegantă la astfel de petreceri.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase