Home » D:News » Lungmetrajul „Robin Hood”, cele mai mari încasări în box office-ul de weekend din România

Lungmetrajul „Robin Hood”, cele mai mari încasări în box office-ul de weekend din România

Lungmetrajul „Robin Hood”, cele mai mari încasări în box office-ul de weekend din România
Publicat: 12.12.2018
Lungmetrajul "Robin Hood", de Otto Bathurst, este o nouă adaptare cinematografică a legendei englezeşti. Aceasta s-a situat pe primul loc în box office-ul românesc, cu încasări de 767.995,40 de lei în weekendul premierei.
Robin Hood, interpretat de Taron Egerton, un războinic călit în luptă, şi comandantul său maur, Little John (Jamie Foxx), pornesc o revoltă îndrăzneaţă împotriva corupţiei la nivel înalt, care are rădăcini şi legături chiar şi cu Coroana Angliei. Aventura este plină de acţiune, de explozii, de lupte, dar şi de mult romantism, potrivit cinemagia.ro.
 
Pe locul doi în box office s-a situat filmul SF „Maşinării infernale/ Mortal Engines”, de Christian Rivers, care a avut încasări de 635.517,25 de lei în premiera sa din weekend pe marile ecrane româneşti. La mii de ani după ce civilizaţia a fost distrusă de un eveniment cataclismic, omenirea s-a adaptat şi a venit cu un nou mod de a trăi. Există oraşe gigantice mobile care cutreieră Pământul, prăduind nemilos orăşelele mai mici, pe tracţiune. Tom Natsworthy (Robert Sheehan), care se trage din pătura de jos a marelui oraş pe tracţiune Londra, se vede nevoit să lupte pentru a supravieţui după ce dă peste o fugară extrem de periculoasă – Hester Shaw (Hera Hilmar). Cei doi, la poli opuşi, astfel că drumurile lor nu ar fi trebuit să se intersecteze niciodată, formează o alianţă imposibilă, care va schimba viitorul omenirii, scrie Mediafax.
 
Liderul săptămânii trecute, lungmetrajul de animaţie „The Grinch”, cu o tematică dedicată Crăciunului, regizat de Yarrow Cheney şi Scott Mosier, a coborât pe al treilea loc, cu încasări de 498.348,31 de lei.
 
Filmul „Bohemian Rhapsody”, de Bryan Singer şi Dexter Fletcher, despre viaţa lui Freddie Mercury şi legendara trupă rock Queen, a reuşit să urce un loc, până pe patru, cu încasări de 304.494,89 de lei. Producţia Fox/New Regency „Bohemian Rhapsody” – care urmăreşte povestea trupei Queen din anii 1970 până la momente memorabile precum concertul susţinut la evenimentul caritabil Live Aid din 1985, de pe stadionul Wembley din Londra – a fost întâmpinată cu cronici amestecate, însă actorul Rami Malek este considerat un candidat la Oscaruri pentru interpretarea sa a personajului princial, celebrul muzician Freddie Mercury.
 
Pe poziţia a cincea în box office-ul românesc de weekend a fost „Spărgătorul de Nuci şi Cele Patru Tărâmuri/ The Nutcracker and the Four Realms”, de Lasse Hallström şi Joe Johnston, cu încasări de 298.197 de lei. Filmul, cu Keira Knightley şi Morgan Freeman, are la bază povestirea din 1816 a lui E.T.A. Hoffman.
 
Clasamentul filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele româneşti în weekend este completat de „Creed 2”, de Steven Caple Jr (230.794 de lei), „Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald/ Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald”, de David Yates (203.583,72 de lei), „Diavolul în carne şi oase/ The Possession of Hannah Grace”, de Diederik Van Rooijen (175.751 de lei), „Moş Crăciun în misiune/ Santa & Cie”, de Alain Chabat (119.913,19 lei), şi „Moromeţii 2”, de Stere Gulea (91.916,14 lei).
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase