Home » D:News » Mariajul este cu mult mai reuşit şi fericit dacă partenerii sunt şi cei mai buni prieteni

Mariajul este cu mult mai reuşit şi fericit dacă partenerii sunt şi cei mai buni prieteni

Publicat: 04.01.2019
Căsnicia, piatra de temelie a societăţii, este cel mai important angajament pentru multe persoane. De aceea, în această relaţie intervin multe întrebări, griji şi dubii. Fiind îndrăgostit este un aspect important, dar dacă îţi consideri soţul/soţia şi cel mai bun prieten, atunci nu poate fi vorba de o „povară” a căsniciei.

Mulţi au un întreg arsenal de glume cu privire la căsnicie, precum sfârşitul libertăţii, fericirii sau independenţei. Este de fapt o tradiţie a comediei, deşi studiile arată că, în general, cei căsătoriţi sunt mai fericiţi şi mai sănătoşi decât cei necăsătoriţi, aşa cum arată un articol din Harvard Health Publishing. Persoanele căsătorite sunt expuse la un risc mai scăzut de apariţie a bolilor cardiovasculare, a depresiei şi a cancerului. Un alt studiu de amploare realizat de cercetătorii de la University of East Anglia arată că dacă eşti căsătorit(ă), ai şanse mai mari de a supravieţui unui atac de cord. Savanţii au în vedere că susţinerea partenerului de viaţă este esenţială în creşterea şanselor de supravieţuire.

Fericirea individuală tinde să se manifeste şi în cupluri, desigur, în condiţiile în care este vorba despre relaţii sănătoase. Un studiu din 2014 realizat de specialiştii de la National Bureau of Economic Research a arătat că persoanele căsătorite tind să fie mai fericite, dar nivelul de fericire al partenerilor care sunt şi cei mai buni prieteni este semnificativ mai ridicat, chiar dublu faţă de persoanele care nu se văd în acest mod, potrivit Curiosity.

Rezultatele sunt în concordanţă cu un alt studiu de amploare din Marea Britanie desfăşurat între anii 1991 şi 2009 realizat de cercetători cu ajutorul a circa 30.000 de participanţi, pentru a evalua satisfacţia vieţii. Una dintre întrebări era numirea celui mai bun prieten. Cei care au spus că partenerul de viaţă este cel mai bun prieten aveau în general un nivel dublu de satisfacţie a vieţii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce apar schimbări atunci când ne căsătorim

Aventură sau căsătorie? Ce determină preferinţele bărbaţilor în acest domeniu?

Căsătoria ne face mai fericiţi? Care este concluzia oamenilor de ştiinţă?

9 tipuri de oameni care nu sunt făcuţi pentru căsătorie

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase