Home » D:News » Cel mai mare sandwich din România este cu cât un teren de fotbal. În spatele evenimentului se ascunde o poveste de peste un secol

Cel mai mare sandwich din România este cu cât un teren de fotbal. În spatele evenimentului se ascunde o poveste de peste un secol

Publicat: 15.12.2018
Un sandwich uriaş de 101 metri, a fost realizat, vineri, în Piaţa Unirii din Timişoara, iar bucăţile din el au fost oferite trecătorilor. Scopul a fost de a comemora 101 ani de existenţă a cantinei sociale din oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Sandwich-ul, cel mai mare din România, a fost realizat, vineri, în cadrul unei acţiuni a Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara. Instituţia a dorit să marcheze în acest aniversarea de 101 ani de la înfiinţarea cantinei sociale din oraş, potrivit Mediafax.
 
În total, circa de 180 de pâini, 200 de tuburi de sosuri, salate şi zeci de kilograme de mezeluri şi brânzeturi au fost utilizate pentru realizarea sandwich-ului. A fost preparat chiar în Piaţa Unirii de participanţii evenimentului, printre care angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi ai primăriei, pompieri şi voluntari.
 
 
Foto: Mediafax
 
După prepararea sandwich-ului caritabil, bucăţi din acesta au fost oferite trecătorilor care au avut drum prin centrul Timişoarei.
 
“Ne-am gândit să marcăm 101 ani de la înfiinţarea cantinei sociale cu un sandwich uriaş. (…) Cantina socială are 101 ani, iar din acest motiv ne-am gândit să marcăm acest eveniment alături de toţi actorii sociali ai oraşului. Marcăm acest eveniment cu 101 metri de sandwich şi cu multă, multă căldură în suflete”, a declarat, vineri, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara, Rodica Cojan.
 
 
Foto: Mediafax
 
În acest moment, aproape o mie de persoane nevoiaşe primesc o masă caldă zilnic de la cantina socială a Timişoarei. Beneficiari ai cantinei sociale sunt persoane care au un venit sub 142 de lei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase