Home » D:News » Probleme mari cu o maşină electrică Tesla: motivul pentru care a luat foc de două ori într-o singură zi

Probleme mari cu o maşină electrică Tesla: motivul pentru care a luat foc de două ori într-o singură zi

Probleme mari cu o maşină electrică Tesla: motivul pentru care a luat foc de două ori într-o singură zi
Publicat: 22.12.2018
Elon Musk, în încercarea de a crea maşina viitorului, a construit o maşină electrică ce limitări şi dezavantaje. Spre exemplu, bateriile de litiu-ion, care ocupă mult spaţiu, pot lua foc din mai multe motive. Recent, o maşină Tesla Model S a luat foc de două ori la doar câteva ore distanţă

Maşina Tesla Model S era parcată în curtea unui service auto atunci când a luat foc. Conform declaraţiilor martorilor şi autorităţilor, maşina nu a fost implicată în vreun accident, iar mecanicii nu au umblat la maşină. Proprietarul a adus autovehiculul la service pentru că a primit în bord o avertizare de presiune scăzută în cauciucuri, scrie go4it.

Maşina a fost adusă pe o platformă în curtea service-ului, dar la scurt timp s-a auzit un sunet ascuţit, urmat de foc. Este posibil ca acumulatorul să fi fost lovit înainte sau după transport, cauzând incendiul. Nu au existat victime şi nici accidentări, iar pompierii au fost chemaţi. Întreaga parte din faţă a maşinii a fost complet arsă. 

După ce incendiul a fost stins, maşina a fost mutată de o companie de tractări în parcarea sa, dar autovehiculul a mai luat foc după şase ore, fiind nevoie încă o dată de intervenţia pompierilor.

Conform precizărilor celor de la Tesla, maşinile sale electrice nu au un risc mai mare de incendiu faţă de cele bazate care merg cu carburant fosil. Aceştia chiar au citat statistici care arată că vehiculele tradiţionale au un risc de 5 ori mai mare de incendiu. În cazul incendiilor care apar din cauza acumulatorilor de litiu-ion, Tesla spune că stingerea poate dura chiar şi o zi întreagă, din cauza reacţiilor chimice. Vehiculul ar trebui să se afle la o distanţă de 15 m de orice alt obiect sau de oameni, într-o zonă deschisă, după stingerea incendiului.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase