Home » D:News » Un studiu arată că cea mai longevivă persoană din lume ar fi murit de fapt la 99 de ani

Un studiu arată că cea mai longevivă persoană din lume ar fi murit de fapt la 99 de ani

Publicat: 04.01.2019
Un studiu arată că cea mai longevivă persoană din lume ar fi murit de fapt la 99 de ani
Specialiştii din Rusia susţin că există anumite neconcordanţe care pun semne de întrebarea asupra autenticităţii recordului deţinut de franţuzoaica Jeanne Calment, femeia considerată persoana care a atins cea mai înaintată vârstă ce poate fi documentată, arată Liberation.

Jeanne Calment a murit la 122 de ani şi 164 de zile, potrivit datelor oficiale. După moartea sa, din 1997, aceasta a rămas cea mai înaintată vârstă a unei persoane care a fost înregistrată cu documente, scrie Mediafax.

Matematicianul rus Nikolai Zak şi gerontologul Valeri Novosselov au investigat timp de câteva luni cazul franţuzoaicei. Specialiştii au analizat interviuri, fotografii, documente de arhivă din Arles, unde a trăit femeia, dar şi mărturiile celor care au cunoscut-o. ”Analiza acestor documente lasă loc concluziei că fiua lui Jeanne Calment, Yvonne şi-a însuşit identitatea mamei sale”, a declarat Zak.

Criticii au considerat studiul ca fiind un „text ţintit”, dar unii oameni de ştiinţă atrag atenţia asupra faptului că pune în evidenţă limitele validării recordurilor de logevitate.

Conform cercetătorului în 1934, nu fiica lui Jeanne Calment, Yvonne, a murit de pleurezie, ci Jeanne însăşi. Yvonne ar fi preferat să îşi continue viaţa asumându-şi identitatea mamei sale pentru a evita să plătească taxele pentru stabilirea moştenirii. Omul de ştiinţă spune că Yvonne este cea care a murit în 1997 la vârsta de 99 de ani.

Printre argumente se numără o copie a actului de identitate al lui Jeanne Calment, din 1930, unde culoarea ochilor (negri), înălţimea (1,52 m) şi forma joasă a frunţii, menţionate în document nu mai corespund cu semnalmentele franţuzoaicei din ultimii săi ani de viaţă.

Continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase