Home » D:News » Reacţia Rusiei după ce NASA a amânat vizita lui Dmitri Rogozin în SUA

Reacţia Rusiei după ce NASA a amânat vizita lui Dmitri Rogozin în SUA

Reacţia Rusiei după ce NASA a amânat vizita lui Dmitri Rogozin în SUA
Publicat: 07.01.2019
Agenţia spaţială rusă, Roscosmos, a cerut explicaţii din partea Washingtonului după ce NASA a amânat vizita, în Statele Unite, şefului agenţiei ruse, vicepremierului Dmitri Rogozin, potrivit agenţiei de ştiri Tass

Roscosmos a anunţat că „aşteaptă explicaţii oficiale privind poziţia NASA” şi a subliniat că vizita lui Rogozin a fost planificată „în conformitate cu o invitaţie primită anterior”, potrivit unui comunicat emis sâmbătă de agenţia rusă, citat de Mediafax.

Numele lui Dmitri Rogozin se află pe lista de oficiali ruşi vizaţi de sancţiuni impuse de SUA şi UE în legătură cu intervenţia Moscovei în Ucraina.

Vineri, NASA a anunţat că vizita lui Rogozin în SUA va fi amânată, fără ca agenţia americană să precizeze o dată la care această vizită ar putea avea loc.

Jim Bridenstine, administratorul NASA, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei Tass în luna octombrie, că Administraţia Donald Trump a luat decizia să suspende pentru o perioadă sancţiunile ce îl vizează pe Rogozin, lucru ce îi permitea oficialului rus să viziteze Statele Unite.

Ulterior, mai mulţi oficiali şi politicieni americani şi-au manifestat opoziţia faţă de potenţiala vizita a lui Rogozin în SUA.

Roscosmos a mai transmis că negocierile planificate privind posibila cooperare cu SUA în privinţa Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) nu au fost „suspendate până în acest moment”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase