Home » D:News » Ton roşu uriaş, cumpărat de un japonez cu 2,7 milioane de euro – VIDEO

Ton roşu uriaş, cumpărat de un japonez cu 2,7 milioane de euro – VIDEO

Ton roşu uriaş, cumpărat de un japonez cu 2,7 milioane de euro – VIDEO
Publicat: 07.01.2019
Un magnat japonez al sushi-ului a plătit pentru un ton uriaş suma record de 333,6 milioane de yeni (2,7 milioane de euro), la prima licitaţie din 2019 pe piaţa de peşte din Tokyo, informează Euronews.

Kiyoshi Kimura, deţinătorul lanţului de restaurante Sushizanmai, a cumpărat tonul roşu de 278 de kilograme, capturat în largul coastei nordice ale Japoniei, scrie Mediafax.

„Tonul arată foarte proaspăt şi gustos, dar cred că este prea mult”, a afirmat Kimura în faţa reporterilor, adăugând că a plătit de cinci ori mai mult decât se aştepta.

Kimura a fost recordmanul acestei licitaţii tradiţionale timp de şase ani la rând, până în 2017.

Licitaţia din acest an a fost prima din piaţa Toyosu, după ce renumita piaţă de peşte Tsukiji a fost închisă în 2018, pentru a deveni parcare temporară pentru Jocurile Olimpice de Vară Tokyo 2020.

Tonul roşu este clasificat ca o specie pe cale de dispariţie de către World Wildlife Fund, care apreciază drept ilegal pescuitul acestui peşte.

Japonia a anunţat, în decembrie, că va relua vânătoarea comercială de balene şi se va retrage din International Whaling Commission (IWC). În 1986, organizaţia a interzis vânătoarea de balene, după ce unele specii au fost aproape de dispariţie.

Câştigarea primei licitaţii a anului în Japonia este mai mult o demonstraţie de putere, iar licitatorii luptă pentru atenţia şi onoarea ce vin după câştigarea produsului.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase