Home » D:News » Alertă meteo de ninsori şi viscol, emisă de meteorologi

Alertă meteo de ninsori şi viscol, emisă de meteorologi

Alertă meteo de ninsori şi viscol, emisă de meteorologi
Publicat: 09.01.2019
O informare meteo de ninsori şi strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitaţii mixte şi polei a fost emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru intervalul miercuri (de la ora 22.00) - vineri (la ora 12.00).
Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, în toate regiunile, vor fi perioade cu precipitaţii, predominant ninsori, iar în special în Moldova se va depune un nou de zăpadă local mai consistent.

De asemenea, în Dobrogea, sudul şi estul Munteniei, precum şi în sud-estul Moldovei vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 l/mp.

În noaptea de joi spre vineri (10/11 ianuarie) şi pe parcursul zilei de vineri (11 ianuarie), în special, vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului şi la munte, cu viteze mai mari, rafale fiind în medie de 55 – 65 km/h, pe crestele montane şi în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase