Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » De ce nu este bine să mănânci zăpadă

De ce nu este bine să mănânci zăpadă

Publicat: 31.12.2016
Un nou studiu arată că nu numai zăpada galbenă este nocivă, ci toată zăpada

Un nou studiu publicat în jurnalul Environmental Science: Processes & Impacts arată că nu este bine să mănânci zăpadă. Argumentul principal al acestui studiu este că zăpada absoarbe foarte multe toxine din aer.

Conform Naţiunilor Unite, poluarea aerului provoacă anual 3,3 milioane de morţi. Numai în China, unde în Beijing aerul este practic irespirabil de la smog, sunt 1,4 milioane.

Studiul acesta este important pentru că arată modul în care substanţele toxice din aer pot fi absorbite şi, de asemenea, oferă oamenilor de ştiinţă posibilitatea de a vedea o imagine detaliată a procentului de noxe care rămân în aer şi care se infiltrează în alte părţi ale mediului.

Echipa de cercetători de la Universitatea din Montreal, Canada, care a decis să investigheze capacitatea zăpezii de a absorbi substanţe toxice a realizat un experiment în care au simulat condiţiile meteo de ninsoare într-o cameră nou construită. Prin amestecul mai multor tipuri de zăpadă cu noxe, găsiţi de obicei la maşini, au putut să examineze cantitatea de substanţe nocive din aer şi din zăpadă.

În doar o oră, au observat că nivelul de substanţe toxice din zăpadă a crescut enorm, cu particule toxice prinse în particulele de gheaţă sau dizolvate în particulele de gheaţă topită.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Zăpada ne poate afecta sănătatea mai mult decât ne putem imagina. Cât de periculoşi pot fi în realitate frumoşii fulgi de nea

Nu vom avea zăpadă de Crăciun, dar cerul va arăta spectaculos. Fenomenul nu a mai avut loc de 38 de ani FOTO

5 dintre cele mai PERICULOASE substanţe chimice din lume. Una dintre acestea a fost produsă pentru prima dată de către nazişti – VIDEO

Femeile absorb anual 2,3 kilograme de substante toxice din produsele cosmetice

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase