Home » D:News » Reguli alimentare pentru persoanele cu diabet

Reguli alimentare pentru persoanele cu diabet

Publicat: 14.01.2019
Reguli alimentare pentru persoanele cu diabet
Diabetul este o boală ce afectează capacitatea organismului de a procesa glucoza din sânge. Diabetul zaharat poate duce la acumularea de zaharuri în sânge, ceea ce poate creşte riscul unor complicaţii periculoase, inclusiv accident vascular cerebral şi boli de inimă. Aşadar, o alimentaţie corectă este extrem de importantă. Iată câteva reguli de bază.

Tipurile de diabet

Există trei tipuri majore de diabet: tipul 1, tipul 2 şi diabetul gestaţional.

Tip I: Cunoscut şi sub numele de diabet juvenil, el apare atunci când organismul nu reuşeşte să producă insulină. Pacienţii cu diabet de tip I sunt dependenţi de insulină. Aşadar trebuie să ia insulină artificială zilnic pentru a rămâne în viaţă.

Tip 2: Diabetul de tip 2 afectează modul în care organismul utilizează insulina. Chiar dacă organismul produce insulină celulele din organism nu răspund la ea la fel de eficient ca odinioară. Este cel mai frecvent tip de diabet, conform Institutului Naţional de Diabet şi Boli Digestive şi Rinichi, şi este asociat cu obezitatea.

Diabetul gestaţional: Acest tip apare la femei în timpul sarcinii, când organismul poate deveni mai sensibil la insulină. Diabetul gestaţional nu apare la toate femeile şi de obicei se tratează şi dispare după naştere.

Cele mai rare tipuri de diabet zaharat includ diabetul monogenic şi diabetul de fibră chistică asociată.

Reguli generale de alimentaţie

Dietă în cazul diabetului zaharat de tip 2 nu implică renunţarea la toate alimentele pe care le iubeşti. Într-adevăr, crearea unui regim alimentar pentru diabetul de tip 2 este un act de echilibrare. Acesta trebuie să includă o varietate de carbohidraţi sănătoşi, grăsimi şi proteine.

Continuarea pe CSID: