Home » D:News » Glicemia un indice al sănătăţii

Glicemia un indice al sănătăţii

Glicemia un indice al sănătăţii
Publicat: 26.01.2019
Testul de glicemie măsoară cantitatea de glucoză din sângele tău. Această testare este recomandată persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat de tip 1, diabet zaharat tip 2 şi diabet gestaţional.

Nivelul zahărului din sânge este de obicei controlat de un hormon numit insulină. Însă, dacă ai diabet, organismul tău nu produce insulină suficientă sau insulina produsă nu funcţionează corect. Astfel se acumulează zahărul în sânge. Nivelurile crescute ale zahărului din sânge pot duce la afectarea gravă a organelor dacă sunt lăsate netratate.

În anumite cazuri, testarea glicemiei poate fi de asemenea utilizată pentru testarea hipoglicemiei. Această condiţie apare atunci când nivelurile de glucoză din sânge sunt prea mici.

Testul de glucoză din sânge

Diabetul de tip 1 apare,de obicei, la copiii şi adolescenţii care nu au capacitatea să producă insulină suficientă. Afecţiunea este cronică sau pe termen lung şi necesită un tratament continuu. Diabetul zaharat de tip 1 cu debut prelungit s-a dovedit a afecta persoanele cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani.

Diabetul de tip 2  apare, de obicei, la adulţi, în principal supraponderali şi obezi, dar se poate dezvolta şi la tineri. Afecţiunea apare atunci când organismul nu produce suficientă insulină sau când insulina pe care o produce nu funcţionează corect. Apariţia diabetului de tip 2 poate fi redus prin scăderea în greutate şi alimentaţia sănătoasă.

Continuarea pe CSID:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase