Home » D:News » Banii aruncaţi în Fontana di Trevi, motiv de scandal

Banii aruncaţi în Fontana di Trevi, motiv de scandal

Publicat: 17.01.2019
Banii aruncaţi în Fontana di Trevi, motiv de scandal
Monedele din Fontana di Trevi din Roma sunt subiect de scandal între primăria din capitala Italiei şi Biserica Catolică. La baza scandalului se află faptul că edilii vor să modifice modul în care sunt administraţi banii aruncaţi de turişti în bazinul celebrei atracţii arhitecturale, scrie Smithsonian Magazine.

La începutul săptămânii primăria romană a prezentat un proiect care vorbea despre adunarea banilor din Fontana di Trevi ce a primit aviz pozitiv din partea consilierilor. Dicuţiile au fost legate de destinaţia banilor lăsaţi de turişti în fântâna ridicată în secolul al 18-lea, scrie Medafax.

Turiştii au obiceiul de a arunca monede peste umăr în fântână pentru a se întoarce la Roma. Acest lucru a dus la strângerea a 1,7 milioane de dolari pe an. De-a lungul anilor, de banii strânşi astfel s-a ocupat fundaţia caritabilă catolică Caritas.

Un ziar italian apropiat de Vatican a publicat documente potrivit cărora primarul Virginia Raggi, politicianul populist care a ajuns în 2016 prima femeie care conduce administraţia romană, ar fi interesată să orienteze suma strânsă din fântână spre cheltuieli legate de infrastructura oraşului.

Primarul Raggi este criticată pentru modul defectuos în care a tratat problemele legate de salubritate, asfaltări şi chiar de autobuze care sunt în pericol să explodeze. Zvonuri privind schimbarea destinaţiei banilor adunaţi în Fontana di Trevi au apărut încă din 2017, dar proiectul a fost amânat până la finalul anului 2018. Cu toate că în consiliul local a fost aprobată propunerea de a folosi banii pentru cheltuieli legate de infrastructură şi pentru îngrijirea monumentelor, criticile virulente au determinat-o pe Raggi să reconsidere mişcarea făcută.

Agenţia de Presă Catolică (Catholic News Agency) susţine că primarul a dat asigurări presei italiene că administraţia pe care o conduce nu va lua niciodată banii fundaţiei Caritas. Pentru a-i contrazice pe cei care spuneau că s-a răzgândit, Raggi a afirmat că modificarea pe care o are în vedere este legată numai de schimbarea celor care sunt responsabili de strângerea banilor. În locul voluntarilor oferiţi de Caritas, banii ar urma să fie adunaţi din fântână de agenţia care se ocupă de curăţenie în oraş.

„În ceea ce priveşte monedele, confirm faptul că vor merge mai departe pentru acţiuni de caritate. Nimeni nu s-a gândit vreodată să îi ia de acolo”, a spus Raggi, scrie Agenţia de Presă Catolice.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase