Home » D:News » La Focşani vor avea loc ceremonii grandioase pentru Mica Unire. Cheltuielile vor fi substanţiale

La Focşani vor avea loc ceremonii grandioase pentru Mica Unire. Cheltuielile vor fi substanţiale

Publicat: 20.01.2019
La Focşani vor avea loc ceremonii grandioase pentru Mica Unire. Cheltuielile vor fi substanţiale
Autorităţile din Focşani vor cheltui circa 350.000 de euro, cea mai mare sumă fiind alocată de Consiliul Judeţean Vrancea, pentru manifestările organizate pe 24 ianuarie cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române (Mica Unire), suma fiind de trei ori mai mare decât cea de anul trecut.

Pe 24 ianuarie 2019 se împlinesc 160 de la Mica Unire, iar autorităţile vor organiza un eveniment grandios, care va costa de circa trei ori mai mult decât cel de anul trecut, scrie Mediafax.

Consiliul Judeţean va aloca suma de 300.000 de euro, fără TVA. O parte din această sumă va fi alocată unui mare spectacol în Piaţa Unirii din Focşani, iar pe scenă vor urca, printre alţii, solişti de muzică populară şi uşoară, precum şi naistul Gheorghe Zamfir.
 
Totodată, va fi organizat un dineu pentru sute de persoane iar transportul participanţilor la manifestarea din Piaţa Unirii va fi plătit.
 
„Pentru celebrarea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, Consiliul Judeţean Vrancea a întocmit un caiet de sarcini care cuprinde cerinţele autorităţii contractante cu privinţă la organizarea evenimentului 24 ianuarie 2019 – 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, valoarea estimată a serviciilor fiind de 1.384.950 lei fără TVA. Contractul va fi atribuit prin procedura proprie de achiziţie simplificată, conform legii, iar programul va conţine un ceremonial militar, un moment artistic evocator cu artişti de renume şi un dineu oficial. De asemenea, sunt prevăzute o serie de servicii necesare pentru buna implementare a programului evenimentului”, se arată în răspunsul oferit de Biroul de Presă al CJ Vrancea, la solicitarea MEDIAFAX.
 
Circa 50.000 de euro vor veni de la Primăria Focşani pentru organizarea acestui eveniment. Alături de cheltuielile transportului, cazării şi mesei participanţilor, primăria va cumpăra sute de steaguri ale României şi Uniunii Europene, zeci de mii de cocarde şi fulare tricolore şi o serie limitată de stilouri, evaluate la circa 400 de lei bucată.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase