Home » D:News » Tratată pentru un „cancer inexistent”, o româncă nu-şi mai poate folosi o mână

Tratată pentru un „cancer inexistent”, o româncă nu-şi mai poate folosi o mână

Tratată pentru un „cancer inexistent”, o româncă nu-şi mai poate folosi o mână
Publicat: 18.01.2019
O femeie din Slatina, judeţul Olt, îi acuză pe medicii spitalului din oraş că au supus-o unui tratament agresiv pentru un cancer inexistent, iar tratamentul agresiv cu citostatice i-ar fi ars un nerv. În urma chimioterapiei, femeia în vârstă în vârstă de 66 de ani nu-şi mai poate folosi o mână.

Femeia afirmă că a făcut tratament oncologic după ce ar fi fost diagnosticată cu cancer de sân, iar din cauza tratamentului agresiv nu îşi mai poate folosi o mână. După ce a fost consultată de nişte medici din Spania, femeia a aflat că, de fapt, tumora pe care o avea la sân nu fusese niciodată malignă, astfel că ar fi primit tratament inutil şi dăunător.

De cealaltă parte, directorul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea afirmă că acest caz este din anul 2014, iar pacienta nu s-a adresat spitalului pentru a se plânge cu privire la tratamentul aplicat.

„Ea (pacienta – n.r.) a făcut plângere penală, dar spitalul nu a primit nicio sesizare. Ea reclamă faptul că radiologul şi oncologul i-au pus un diagnostic greşit de cancer pentru o recidivă şi că prin chimioterapie i-au ars un nerv. Dar oficial de la ea, noi nu avem nimic”, a declarat Rotea, pentru corespondentul MEDIAFAX.

La rândul său, directorul medical al spitalului Slatina, Andrei Ştefănescu, spune că nu ştie mai multe detalii, susţinând că nu a primit nicio sesizare în acest sens.

„Spitalul nu a primit nicio sesizare, dar din ce ştim, cazul datează de prin 2015 şi femeia a cerut o a doua opinie colegilor noştri din Spania, care nu au fost de acord cu diagnosticul pus de noi. În consecinţă, femeia a făcut o plângere la poliţie, însă eu sunt director medical de doar câteva luni, aşa că nu ştiu detalii despre acest caz, mai ales că este o situaţie foarte veche”, a mai spus Ştefănescu.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Olt, a precizat că a existat o plângere penală, depusă la Poliţia din Olt, iar cazul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Femeia acuză medicii Spitalului din Slatina de malpraxis, cărora le cere daune materiale pentru suferinţa cauzată.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase