Home » D:News » Tipurile de cancer provocate de alimentele lipsite de nutrienţi

Tipurile de cancer provocate de alimentele lipsite de nutrienţi

Tipurile de cancer provocate de alimentele lipsite de nutrienţi
Publicat: 06.12.2018
Persoanele care consumă în mod obişnuit alimente cu o cantitate scăzută de nutrienţi au un risc mai mare de apariţie a cancerului, spune un studiu foarte complex, recent. Autorii afirmă că mai multe ţări ar trebui să impună acum etichetarea produselor alimentare care să specifice clar valoarea nutritivă.

Profilul nutrienţilor: un sistem adoptat în din ce în ce mai multe ţări

Pentru că au apărut din ce în ce mai multe studii care fac o legătură clară între alimentele lipsite de nutrienţi, dar pline de calorii (alimente procesate, pline cu aditivi) şi apariţia cancerului, anumite ţări au început să ia măsuri de înscriere pe etichete conţinutul nutrienţilor. Agenţia Britanică pentru Standarde Alimentare şi-a dezvoltat sistemul de profilare a nutrienţilor (FSAm-NPS) ca o modalitate de a se asigura că oamenii sunt în măsură să vadă în mod clar valoarea nutriţională a unui produs alimentar. Sistemul permite oamenilor să facă alegeri dietetice în cunoştinţă de cauză şi să poată diferenţia alimentele sănătoase de cele mai puţin sănătoase sau fără beneficii.

Sisteme similare de etichetare a alimentelor au fost de asemenea adoptate şi de Franţa şi mai recent de Belgia.

Lipsa de nutrienţi din alimente cauza mai multor tipuri de cancere

Un set de constatări îngrijorătoare care leagă un risc crescut de cancer cu consumul de alimente care au o calitate nutriţională scăzută pot oferi dovezi suficiente pentru factorii de decizie politică pentru a impune o utilizare mai largă a profilului nutrienţilor în etichetarea produselor alimentare.

Un nou studiu a fost realizat de către Mélanie Deschasaux, la Institutul Naţional Francez pentru Sănătate şi Cercetare Medicală din Paris, în colaborare cu specialişti din numeroase alte instituţii de cercetare. Oamenii de ştiinţă au analizat datele colectate de la 471.495 de participanţi din Investigarea Europeana Prospectivă în Cancer şi Nutriţie.

Perioada mediană de urmărire a fost de 15,3 ani, iar voluntarii au oferit informaţii despre obiceiurile lor alimentare, precum şi alte informaţii medicale relevante, inclusiv istoricul cancerului. Dintre toti participanţii, 49,794 au fost diagnosticaţi cu cancer, dintre care 12.063 au avut cancer de sân, 6.745 au avut cancer de prostată şi 5.806 au avut cancer colorectal.

Continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase