Home » D:News » Efectele drogului ”Zombie”: ”Dă o stare de somnolenţă cu mişcări necontrolate”

Efectele drogului ”Zombie”: ”Dă o stare de somnolenţă cu mişcări necontrolate”

Efectele drogului ”Zombie”: ”Dă o stare de somnolenţă cu mişcări necontrolate”
Publicat: 25.01.2019
Specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) au explicat care sunt efectele drogului „Zombie” şi ce substanţă conţine acesta. Conform ANA, „Zombie” provoacă o stare de somnolenţă, cu mişcări necontrolate şi este un drog din categoria etnobotanicelor.

„Acest drog numit „Zombie” poartă această denumire după efectele pe care le dă această nouă substanţă de tip etnobotanică. Este vorba de o catinonă, care a fost identificată la nivel european şi internaţional, iar efectele produse ca urmare a acestui consum fac persoana să arate ca un zombie. Nu este vorba de un nou tip, este vorba de un nou comportament ca urmare a consumului acestei substanţe”, a afirmat Bogdan Gheorghe, medic ANA, în cadrul unei conferinţe de presă.

Medicul a adăugat că drogul „Zombie” dă o stare de somnolenţă cu mişcări necontrolate.

„Zombie dă o stare de somnolenţă cu mişcări necontrolate, ca urmare a schimbărilor care sunt făcute în laboratoare a acestor substanţe etnobotanice, pentru că aceste etnobotanice sunt nişte substanţe chimice produse în laborator, şi ca urmare a faptului că multe dintre aceste substanţe au fost supuse controlului, dealerii schimbă structura chimică a lor, care să emită efectele drogurilor tradiţionale”, a afirmat medicul din cadrul ANA.

În 2018, în spaţiul public au apărut mai multe filmuleţe în care tineri care erau inerţi zăceau fie în picioare, fie pe bănci, după ce ar fi consumat acest tip de grog sintetic, conform Mediafax.


 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase