Prima pagină D:News

Alertă alimentară! Un tip de file somon afumat, retras de la comercializare dintr-o mare reţea de hypermarketuri din România. Cum se manifestă listerioza

Alina Botezatu 01.24.2019 | ● Vizualizări: 3128

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat că Societatea Negro 2000 SRL procedează joi la retragerea de la comercializare a produsului „File de somon afumat 140g”, urmare evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes.

„Lotul de produs supus rechemării de la consumator este următorul: - Lot 51 C / DLC 04.02.2019 - Cod EAN : 5941330014327. Se recomandă persoanelor care deţin produse din lotul menţionat mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele Carrefour de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, menţionează reprezentanţii Autorităţii în anunţ, potrivit Mediafax.Listerioza se poate manifesta cu simptome asemănătoare gripei, precum febră, dureri musculare, greaţă, vomă şi dureri gastrice.

Dacă o persoană este însărcinată sau dacă are un sistem imunitar slăbit poate cauza şi alte probleme de sănătate.