Home » D:News » Ce este ”ploaia care îngheaţă” sau ”freezing rain” care a afectat mai multe zone ale României?

Ce este ”ploaia care îngheaţă” sau ”freezing rain” care a afectat mai multe zone ale României?

Ce este ”ploaia care îngheaţă” sau ”freezing rain” care a afectat mai multe zone ale României?
Publicat: 25.01.2019
În multe zone ale României s-a produs aşa numita "ploaie care îngheaţă" sau "freezing rain", afectând locuitorii şi circulaţia rutieră.

Fenomenul de „ploaie care îngheaţă” sau „freezing rain” este un tip de precipitaţie lichidă care îngheaţă la contactul cu suprafeţe reci, de obicei la temperaturi de 0 grade Celsius sau mai puţin. Astfel, apare pericolul formării de polei pe şosea, pe trotuare sau pe liniile de înaltă tensiune, informează reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) într-o postare pe Facebook.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, din cauza poleiului, traficul rutier pe Autostrada 2 Bucureşti – Constanţa este oprit de la kilometrul 10+500 de metri (Bucureşti) până la kilometrul 106 + 800 de metri (Drajna Nouă). Tot din pricina poleiului de pe carosabil, circulaţia auto pe DN22D este întreruptă pe tronsonul kilometric 28 – 55, între localităţile Horia şi Ciucurova, în judeţul Tulcea, potrivit Mediafax.

Din cauza viscolului puternic, în judeţul Gorj, traficul rutier este oprit pe DN 67C, între localităţile Novaci şi Rânca, pe tronsonul kilometric 16 – 34+800 de metri.

În judeţul Ialomiţa, din cauza poleiului de pe carosabil, s-a instituit restricţie de tonaj (7,5 tone) pe DN2C, pe tronsonul Amara – limita cu judeţul Buzău. Din acelaşi motiv, cele mai multe dintre drumurile judeţene sunt impracticabile.

Tot din cauza poleiului de pe carosabil, în judeţul Buzău s-a instituit restricţie de tonaj (7,5 tone) pe DN2B (Buzău – limita cu judeţul Brăila) şi pe DN2C (pe tronsonul Costeşti – limita cu judeţul Ialomiţa).

Vineri dimineaţa, circulaţia feroviară a fost închisă pe secţia de cale ferată 202, între localităţile Strâmbuţa (judeţul Hunedoara) şi Pietrele Albe (judeţul Gorj), după ce pe gabaritul liniei de cale ferată a căzut grohotiş de pe versanţi.

De asemenea, porturile Midia şi Mangalia au fost închise din cauza ceţii dense, în timp ce porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea sunt deschise doar maritim.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase