Home » D:News » Actriţa Bryce Dallas Howard, „Femeia anului” pe 2019 din partea Universităţii Harvard

Actriţa Bryce Dallas Howard, „Femeia anului” pe 2019 din partea Universităţii Harvard

01.31.2019
Actriţa Bryce Dallas Howard, „Femeia anului” pe 2019 din partea Universităţii Harvard
Actriţa americană Bryce Dallas Howard va primi titlul de "Femeia anului" pe anul acesta - Hasty Pudding Woman of the Year - din partea secţiei de teatru a Universităţii Harvard, în cadrul unei ceremonii fastuoase ce reprezintă o parodie a unui obicei ce datează din secolul al XVIII-lea, potrivit apnews.com.
Bryce Dallas Howard, actriţă, regizoare şi producătoare, va primi acest titlu insolit cu ocazia unei parade anuale, ce va fi organizată joi în Cambridge, Massachusetts, scrie Mediafax.
 
Membrii asociaţiei Hasty Pudding Theatricals de la Harvard acordă în fiecare an titlul de femeia, respectiv bărbatul anului unui artist care s-a remarcat atât la Hollywood, cât şi pe scena de teatru sau în alte domenii.
 
Clubul Hasty Pudding de la Harvard a fost fondat în 1795 şi reprezintă cea mai veche trupă de teatru de amatori din Statele Unite ale Americii.
 
Câştigătorii primesc o oală de budincă aurită, o aluzie la o tradiţie care datează din 1795, când 21 de studenţi de la Harvard au stabilit ca fiecare membru al noului club să aducă „o oală de budincă de cereale” la întâlnirile lor.
 
Câştigătorul titlului de bărbatul anului 2019 nu a fost încă anunţat.
 
Anul trecut, au primit acest titlu actorii Mila Kunis şi Paul Rudd.
 
Printre câştigătorii din anii anteriori ai acestui premiu, care se dă din 1951, se numără actriţele Marion Cotillard, Meryl Streep, Katharine Hepburn, Elizabeth Taylor, Julia Roberts, Jodie Foster, Meg Ryan, Halle Berry, Catherine Zeta Jones, Charlize Theron, Scarlett Johansson şi actorii Kiefer Sutherland, Christophher Walken, Richard Gere, Clint Eastwood, Tom Cruise, Robert De Niro, Harrison Ford, Steven Spielberg, Anthony Hopkins, Bruce Willis şi Ben Stiller.
 
Bryce Dallas Howard este fiica regizorului Ron Howard, a jucat în spectacole pe Broadway, până când a fost remarcată de regizorul M. Night Shyamalan, care a distribuit-o în thrillerul „The Village” (2004). A jucat apoi în filmul regizat de acelaşi Shyamalan „Lady in the Water” (2006). Pentru rolul din adaptarea regizorului Kenneth Branagh a piesei shakespeariene „Cum vă place/ As You Like It” a primit o nominalizare la Globurile de Aur. În 2006, a scris şi regizat scurtmetrajul Orchids, iar în 2007 a jucat în „Spider-Man 3”, de Sam Raimi. A mai jucat în „The Twilight Saga: Eclipse” (2010), „Terminator Salvation” (2009), „The Help”, „Jurassic World” (2015), „Jurassic World: Fallen Kingdom” (2018).