Home » D:News » Ateliere de vacanţă pentru copiii din Bucureşti la Muzeul Naţional de Artă

Ateliere de vacanţă pentru copiii din Bucureşti la Muzeul Naţional de Artă

Ateliere de vacanţă pentru copiii din Bucureşti la Muzeul Naţional de Artă
Publicat: 01.02.2019
Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti vine cu un nou program pentru familii ale căror copii au vârste între 7 şi 12 ani, "Vacanţa (ART)fel", pentru perioada 6 - 9 februarie, conform unui comunicat remis MEDIAFAX.
Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) a declarat că trece de la seria de programe „Şcoala altfel” la „Vacanţa (ART)fel”, în perioada vacanţei şcolare intersemestriale la Bucureşti, scrie Mediafax.
 
Noua propunere a MNAR se adaugă ofertei educative pe care deja o au, adresate profesorilor şi elevilor din toate ciclurile, pornind de la trei expoziţii temporare inedite deschise pe perioada vacanţei.
 
„Vacanţa (ART)fel se adresează copiilor jucăuşi, inteligenţi, sensibili, dornici să îşi exerseze imaginaţia prin jocuri inspirate de artă pe parcursul a patru programe interactive cu durata de circa trei ore”, precizează cei de la MNAR.
 
Participarea se face pe bază de înscriere la adresa [email protected]. Toate materialele sunt asigurate de organizator.
 
Programul include, pe 6 februarie, între orele 10.00 şi 13.00, atelierul „Oameni, roluri, personaje” şi continuă, pe 7 februarie, cu „Poveşti din Ţara Soarelui Răsare”, pe 8 februarie, cu „O regină, câţiva artişti, multe forme şi culori” şi, pe 9 februarie, cu întâlnirea „De la pasărea pictată la mişcarea ascunsă în piatră”, între aceleaşi intervale orare.
 
„Pe parcursul atelierelor copii, părinţi, bunici învăţă… dintr-o privire, îşi antrenează imaginaţia şi deprind noi tehnici de creaţie împreună cu educatori muzeali şi artişti jucăuşi. Inspiraţi de gravuri japoneze, picturi de Corneliu Baba sau ceramică românească interbelică apreciată de Regina Maria, desenează, modelează, povestesc şi cutreieră astfel lumea din România până în Japonia cea îndepărtată trecând prin Parisul lui Brâncuşi”, informează organizatorii.
 
Taxa de participare este de 50 de lei pe zi.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase