Home » D:News » Alimentele recomandate în cazul bolii de ficat gras

Alimentele recomandate în cazul bolii de ficat gras

Alimentele recomandate în cazul bolii de ficat gras
Publicat: 04.02.2019
Boala de ficat gras nonalcoolică este diagnosticată cel mai frecvent la persoanele care suferă de obezitate sau sedentarism şi la cele care consumă o dietă nesănătoasă. Iată ce alimente pot fi incluse în dietă în cazul bolii de ficat gras.

Cafea

Studiile au demonstrat că în general consumatorii de cafea cu boală hepatică grasă suferă de mai puţine leziuni hepatice faţă de cei care nu consumă. Cofeina  reduce semnificativ cantitatea de enzime hepatice anormale la persoanele cu risc de boli hepatice.

Legume verzi

Broccoli este indicat pentru a preveni acumularea de grăsimi în ficat în cazul studiilor pe şoareci. Printre legumele verzi recomandate se numără: spanacul, varza de Bruxelles şi salata creaţă.

Tofu

O cercetare efectuată de Universitatea din Illinois asupra şobolanilor a constatat că proteina din soia, care este conţinută în alimente precum tofu, poate reduce acumularea de grăsimi în ficat. În plus, tofu este scăzut în grăsimi şi bogat în proteine.

Peşte

Peştii graşi, cum ar fi somonul, sardinele, tonul şi păstrăvul, au un conţinut ridicat de acizi graşi omega-3, ce pot ajuta la îmbunătăţirea nivelului de grăsime de la nivelul ficatului şi reduce inflamaţia

Continuarea pe CSID:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase