Home » D:News » Vine primăvara? Anunţul meteorologilor legat de vreme

Vine primăvara? Anunţul meteorologilor legat de vreme

Publicat: 02.02.2019
Vine primăvara? Anunţul meteorologilor legat de vreme
Meteorologii informează că vremea se încălzeşte semnificativ în următoarele zile, astfel că în vestul şi centrul ţării temperaturile vor ajunge, în weekend, la 17 grade celsius. În plus, aerul cald din Africa va aduce şi particule de praf saharian care nu va avea efecte asupra ţării noastre, potrivit ANM.

“În partea de sud-est a continentului, inclusiv, în ţara noastră, circulaţia aerului se va face din partea sudică ceea ce va presupune un raport din ce în ce mai cald din nordul Africii, motiv pentru care temperaturile vor fi în creştere şi vom ajunge la o temperatură destul de caldă, mai ales în regiunile intracarpatice şi în sudul teritoriului. Cu temperaturi uşor mai scăzute, dar tot o vreme caldă ne aşteaptă în Moldova, Muntenia şi Oltenia, unde temperaturile ar putea fi influenţate de prezenţa norilor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu în cadrul Admnistraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În weekend temperaturile vor fi de până la 17 grade Celsius.

“Va fi o vreme deosebit de caldă, maximele de sâmbătă se vor situa în general între 5 şi 15 grade, iar duminică va fi vârful acestei perioada mai calde, cu maxime între 7 şi 17 grade”, a precizat reprezentantul ANM, adăugând că cele mai ridicate valori se vor înregistra în vest şi centrul ţării.

Odată cu acest aer cald din Africa vor fi aduse, însă, şi particule de praf saharian, care nu vor avea consecinţe asupra ţării noastre.

“Aşa se întâmplă pentru că circulaţia aerului este din nordul Africii. Din fericire pentru ţara noastră, aceste particule nu vor fi aduse la nivelul solului pentru că nu prea aşteptăm precipitaţii, poate doar în extremitatea de vest şi sud-vest a teritoriului în noaptea de duminică spre luni să avem nişte ploi, care ar putea aduce la nivelul solului şi acest praf saharian, dar nu în cantităţi mari. Acest lucru se va petrece în ţările învecinate cu Marea Mediterană”, a mai spus meteorologul de serviciu.

în Capitală sunt aşteptate temperaturi mai mari faţă de media acestei perioade. “În Capitală va fi o vreme mai caldă decât în mod obişnuit. Sâmbătă ne aşteptăm la o maximă de 11-12 grade, duminică s-ar putea ca temperatura să fie un pic mai scăzută pentru că cel puţin în prima parte a zile s-ar putea să ne confruntăm cu o nebulozitate joasă sau ceaţă, dar vorbim de o vreme caldă. Inclusiv minimele nu vor coborî sub 2-3 grade”, a transmis în încheiere reprezentantul ANM.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase