Home » D:News » Purceluşa Peppa, eroina unui desen animat, simbolul noului an chinezesc

Purceluşa Peppa, eroina unui desen animat, simbolul noului an chinezesc

Descopera 02.04.2019
Purceluşa Peppa, eroina unui desen animat, simbolul noului an chinezesc
Anul chinezesc al Porcului, care începe pe 5 februarie, a adus un succes neaşteptat pentru Purceluşa Peppa, protagonista unui desen animat, care anul trecut a fost interzisă în China pentru că era considerată prea "gangsta", arată platforma Variety.
Magazinele din China sunt acum pline de decoraţiuni care o înfăţişează pe Purceluşa Peppa, un celebru personaj animat provenit de Marea Britanie, potrivit Mediafax.
 
Personajul pare să fi depăşit perioada în care era văzut ca o influenţă negativă pentru mediul online din China. Nu mai puţin de 30.000 de clipuri video au fost şterse de pe reţelele de socializare online din China în 2018, după ce Peppa a ajuns să fie considerată un simbol al subculturii „shehuiren”, care reprezintă idei împotriva sistemului oficial şi comportamente rebele („gangsta”).
 
Peppa era deja populară şi ca model pentru tatuajele preferate de rebelii chinezi.
 
Platforma online Alibaba a lansat, la finalul lunii ianuarie, un videoclip de numai cinci minute în care un bunic chinez din munţi îi întreabă pe vecini ce este Peppa, întrucât nepotul său i-a cerut aşa ceva de Anul Nou chinezesc. Acesta s-a viralizat pe reţelele de socializare online.
 
Până şi ziarul oficial al Comisiei pentru Inspecţia şi Supravegherea Disciplinei din Partidul Comunist a lăudat „emoţia pe care a trezit-o acest sentiment unic chinezesc, care a făcut un succes din clipul video”, arată Variety.
 
Purceluşa Peppa este un personaj lansat în 2004 în Marea Britanie, pe postul de televiziune Channel 5. Episoadele foarte scurte, de cinci minute fiecare, sunt destinate preşcolarilor. Din 2016, personajul este deţinut de compania de producţie canadiană Entertainment One şi, în ultimii ani, au existat mai multe încercări de apariţie a eroinei serialului pe marele ecran.
 
Anul Nou chinezesc 2019, sub semnul Porcului de Pământ, simbolul bunăstării, începe pe 5 februariem, fiind considerat de astrologii chinezi o perioadă bună pentru a face bani şi pentru a investi. Totodată, noul an chinezesc va fi unul al bucuriei, al prieteniei şi iubirii pentru toate semnele zodiacului, pentru că porcul atrage succesul în toate aspectele vieţii.