Home » D:News » În fiecare an, în România, 400 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer, iar o treime dintre eisunt foarte mici, conform Societăţii de Onco-Hematologie

În fiecare an, în România, 400 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer, iar o treime dintre eisunt foarte mici, conform Societăţii de Onco-Hematologie

În fiecare an, în România, 400 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer, iar o treime dintre eisunt foarte mici, conform Societăţii de Onco-Hematologie
Publicat: 05.02.2019
Circa 400 de copii sunt diagnosticaţi, anual, cu cancer în România, iar o treime dintre aceştia au vârstele cuprinse între 0 şi 4 ani, conform reprezentanţilor Societăţii Române de Onco-Hematologie Pediatrică, precizând că sunt unii pacienţi care se tratează în străinătate pentru că nu au încredere în medicii din ţară.

Conform ultimelor date ale Societăţii Române de Onco-Hematologie Pediatrică, anual, aproape 400 de copii şi adolescenţi sunt diagnosticaţi cu cancer în centrele de oncologie pediatrică din România. O treime dintre aceştia au între 0 şi 4 ani.

Reprezentanţii Societăţii Române de Onco-Hematologie Pediatrică spun că mai mult de jumătate dintre copii ajung la oncologul pediatru în stadii avansate ale bolii, iar leucemia reprezintă cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la copiii şi adolescenţii din România.

“31% din cazurile de malignităţi o reprezintă leucemiile, 15% limfoamele, leucemiile şi limfoamele sunt boli de sistem cu terapii diferite de tumorile solide. În rest, tumorile cerebrale reprezintă 14%. (…) Fiecare centru oncologic înregistrează fiecare caz nou pe care îl ia în tratament, notifică de asemenea şi fiecare eveniment important care apare în evoluţie şi în egală măsură dacă survine decesul”, a declarat, Monica Dragomir, preşedintele Societăţii Române de Onco-Hematologie Pediatrică, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pe de altă parte, medicul afirmă că sunt unii pacienţi care preferă tratamentele din alte ţări pentru că nu au încredere în sistemul din România.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase