Home » D:News » Lungmetrajul de animaţie „Cum să-ţi dresezi dragonul 3”, lider în box office-ul românesc de weekend

Lungmetrajul de animaţie „Cum să-ţi dresezi dragonul 3”, lider în box office-ul românesc de weekend

Lungmetrajul de animaţie „Cum să-ţi dresezi dragonul 3”, lider în box office-ul românesc de weekend
Publicat: 06.02.2019
Animaţia "Cum să-ţi dresezi dragonul 3/ How to Train Your Dragon: The Hidden World" a fost lider în încasări, cu un total de 754.994,59 de lei în weekendul premierei, situându-se pe primul loc în box office-ul românesc.
Dean DeBlois, regizorul cunoscut pentru animaţia „Lilo & Stitch” şi pentru documentarul „Heima”, a creat adaptarea pentru marele ecran a poveştii din benzi desenate la dimensiunea unei trilogii. La un an după acţiunea din cel de-al doilea film, Sughiţ şi Ştirbul reprezintă ultima şansă a orăşelului din Insula Tontului, după ce întâlnirea dintre Furia Nopţii şi Furia Luminii este însoţită de o ameninţare apocaliptică pentru lumea celor doi. O călătorie în lumea ascunsă poate să schimbe cu totul şansele de supravieţuire în lumea eroilor de poveste, scrie Mediafax.
 
Pe locul doi în box office-ul românesc s-a situat thrillerul „Scapă, dacă poţi!/ Escape Room”, de Adam Robitel, cu încasări de 625.287 de lei în primele trei zile pe marile ecrane. Taylor Russell, Logan Miller, Deborah Ann Woll, Tyler Labine, Jay Ellis şi Nik Dodani sunt interpreţii celor şase protagonişti care se transformă din norocoşii câştigători ai unor invitaţii într-un joc tip „escape-room”, cu premiul de un milion de dolari, în ghinionistele victime ale unui joc pe viaţă şi pe moarte.
 
Producţia Sony „Drumul unui câine către casă/ A Dog’s Way Home”, de Charles Martin Smith, s-a situat pe locul al treilea, coborând de pe primul loc weekendul trecut, cu încasări de 303.022 de lei. „A Dog’s Way Home” prezintă odiseea înduioşătoare a căţeluşei Bella, care străbate un drum de aproape 600 de kilometri pentru a-l regăsi pe iubitul ei stăpân, Lucas, student la medicină şi asistent voluntar în spitalul VA, scrie cinemagia.ro.
 
Pe următoarea poziţie se află o altă premieră, drama „Calmul dinaintea furtunii / Serenity”, care a avut încasări de 276.806,95 de lei. Filmul, cu Matthew McConaughey, Diane Lane şi Anne Hathaway, este regizat de Steven Knight, care a scris scenarii, printre altele, pentru producţii ca „Dirty Pretty Things” şi „Eastern Promises”, dar şi pentru seriale ca „Taboo” şi „Peaky Blinders”.
 
Pe locul cinci, în coborâre cu un loc, se află „Familie de-a gata/ Instant Family”, de Sean Anders, cu încasări de 47.580,08 lei. Mark Wahlberg şi Rose Byrne joacă rolurile principale în comedia în care o familie de tineri caută să înfieze un copil şi se aleg cu trei, scrie cinemagia.ro.
 
Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în box office-ul românesc la sfârşitul săptămânii trecute este completat de „Glass”, de M. Night Shyamalan (242.512 lei), „Aquaman”, de James Wan (221.389,23 de lei), „Papillon”, de Michael Noer (135.497,30 de lei), „Capcana/ Destroyer”, de Karyn Kusama (126.676,37 de lei), şi „Mary regina Scoţiei/ Mary Queen of Scots”, de Josie Rourke (104.183,60 de lei).

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase