Home » D:News » Un alt urs, filmat cum se plimbă nestingherit ziua, în Miercurea Ciuc

Un alt urs, filmat cum se plimbă nestingherit ziua, în Miercurea Ciuc

Un alt urs, filmat cum se plimbă nestingherit ziua, în Miercurea Ciuc
Publicat: 05.02.2019
Un alt urs a fost surprins, marţi, plimbându-se, în plină zi, în Miercurea Ciuc, judeţul Harghita. Animalul a fost filmat mergând de-a lungul unui gard din plasă, iar imaginile au fost postate pe pagina de facebook a preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

În imagini se vede cum ursul se plimbă nestingherit, fără să se sperie de lătratul câinilor. Animalul se află, probabil, în căutare de hrană, la un moment dat ridicându-se pentru a ajunge la un copac, scrie Mediafax.

Este cel de-al doilea urs filmat şi postat pe pagina de facebook a preşedintelui CJ Harghita, Borboly Csaba, în ultimele zile.

Un alt urs, un exemplar de circa 500 de kilograme, a fost surprins dând târcoale, zilele trecute, în apropierea Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc.


„Ursul de astăzi (marţi – n.r.) a fost văzut în zona rezidenţială. Acesta a fost mai mic decât cel surprins în zona Spitalului, în zilele trecute”, a admirat Borboly Csaba, preşedinte CJ Harghita.

Conform sursei citate, în 2018, în judeţul Harghita au fost 19 cazuri mai grave în care oamenii au fost atacaţi de urs, iar în urma rănilor suferite, au avut nevoie de îngrijiri spitalizate.

Jandarmii din Harghita spun că, în ultimele zile, au fost solicitaţi să intervină pentru a alunga animalele.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase