Home » D:News » Tibi Uşeriu a ieşit din competiţia Yukon Arctic de la Cercul Polar din cauza degerăturilor

Tibi Uşeriu a ieşit din competiţia Yukon Arctic de la Cercul Polar din cauza degerăturilor

Tibi Uşeriu a ieşit din competiţia Yukon Arctic de la Cercul Polar din cauza degerăturilor
Publicat: 05.02.2019
Sportivul bistriţean Tibi Uşeriu a fost nevoit să abandoneze competiţia "Yukon Arctic" de la Cercul Polar. Ultramaratonistul a fost transportat cu un elicopter la spital din cauza degerăturilor suferite la degetele de la piciorul drept, transmite Mediafax.
Tibi Uşeriu a mers aproximativ 100 de kilometri în 24 de ore la temperaturi de -38 de grade Celsius, iar la a doua oprire, medicii care i-au făcut controlul de rutină l-au anunţat că trrebuie să se retragă.

„M-au scos afară din cursă. Am fost, m-am culcat şi când m-am trezit şi când m-au controlat ăştia şi mi-au găsit degetele degerate. Mi-a degerat piciorul drept, toate degetele. Au zis că e drumul foarte rău şi nu au cum să mă ducă cu snowmobilul”, a scris el pe Facebook.

A fost transportat cu elicopterul la spitalul din Whitehorse, Canada, pentru îngrijiri de specialitate. Într-o convorbire telefonică cu fratele său, Tiberiu a povestit că nu ştie cât de gravă este situaţia.
 
”Mi le-au pus în nu ştiu ce apă şi au zis că trebuie să îmi facă infiltraţii cu nu ştiu ce să le pună în circulaţie ca mi-s albastre toate”, i-a spus fratelui lui.
 
„Dragi susţinători,
Din păcate, acest telefon – aşteptat cu sufletul la gură – ne-a adus veşti foarte proaste: Tibi a suferit degetături la degetele piciorului drept. Organizatorii l-au scos din concurs şi încearcă să îl transporte cât mai repede la spital, cu elicopterul. Sperăm că nu e atât de grav precum pare. Toate gândurile noastre bune merg acum spre Tibi. Din păcate, această cursă s-a oprit aici. Mulţumim din suflet pentru susţinere!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook de reprezentanţii Asociaţiei Tăşuleasa Social pentru care Tibi Uşeriu a plecat la acest maraton extrem.
 
Competiţia este considerată mai dificilă decât maratonul 6633 Arctic Ultra pe care bistriţeanul Tibi Uşeriu l-a câştigat de trei ori consecutiv, fiind mai lung şi desfăşurându-se printr-o zonă sălbatică.
 
Tibi Uşeriu este singurul român care s-a înscris în concurs, la proba de 700 de kilometri, alături de alţi 41 de concurenţi din alte state.
 
Anul trecut un singur concurent a reuşit să ducă la bun sfârşit cursa, iar alţi doi au suferit amputaţii severe din cauza degerăturilor, în cazul unuia dintre participanţi medicii fiind nevoiţi să îi amputeze ambele picioare şi mâna stângă.
 
Maratonul „Yukon Arctic Ultra” se desfăşoară în perioada 3 – 16 februarie 2019 şi presupune parcurgerea prin sălbaticie a unei distanţe de 430 de mile (aproximativ 700 de kilometri).
 
Cursa se desfăşoară pe traseul Whitehorse (start) – Muktuk – Dog Grave Lake – Braeburn – Ken Lake – Carmacks – McCabe – Pelly Crossing – Pelly Farm – Scroggie Creek – Dawson City (sosire).
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase