Home » D:News » Tablourile realizate de Adolf Hitler vor fi scoase la licitaţie

Tablourile realizate de Adolf Hitler vor fi scoase la licitaţie

Tablourile realizate de Adolf Hitler vor fi scoase la licitaţie
Publicat: 08.02.2019
O serie de desene şi peisaje în acuarelă atribuite lui Adolf Hitler vor fi scoase la vânzare, cu preţuri de pornire cuprinse între 130 de euro şi 45.000 de euro, la Nuremberg, în Germania, de casa de licitaţii Weidler, scrie Le Figaro.

Cele 31 de tablouri – portrete de femei şi naturi moarte – au fost atribuite dictatorului nazist (1889 – 1945), fără însă să existe dovezi clare privind autenticitatea acestora, scrie Mediafax.Tablourile au, în total, 23 de proprietari diferiţi.

„Nu am văzut niciodată o asemenea licitaţie, cu un număr atât de mare de opere” atribuite lui Adolf Hitler, a declarat pentru Le Figaro Stephan Klingen, de la Institutul central de istoria artei din Munchen.
 
Klingen a expertizat, la sfârşitul lunii ianuarie, trei lucrări de artă atribuite lui Hitler confiscate de poliţia din Berlin, scoase la vânzare la o licitaţie şi bănuite a fi false. Poliţia şi-a exprimat dubiile privind autenticitatea lor.
 
După ce a ratat examenul de admitere la Academia de arte frumoase din Viena, Adolf Hitler, ale cărui talente artistice au fost mereu considerate mediocre, a continuat să picteze. Copia scene de pe cărţile poştale, pe care le vindea apoi turiştilor.
 
Atunci când a fost numit şef al Partidului Muncitoresc German, mai mulţi falsificatori, printre care fostul asociat al lui Hitler, Reinhold Hanisch, au produs la scară mare desene pe care le-au atribuit fuhrer-ului.
 
Vânzare unora dintre lucrările lui Hitler a stârnit polemici în ultimii ani. 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase