Home » D:News » Factorul esenţial al unei misiuni pe Marte care până acum a fost neglijat: este nevoie de un ”clovn”

Factorul esenţial al unei misiuni pe Marte care până acum a fost neglijat: este nevoie de un ”clovn”

Factorul esenţial al unei misiuni pe Marte care până acum a fost neglijat: este nevoie de un ”clovn”
Publicat: 20.02.2019
Un antropolog de la Universitatea Florida a susţinut că, în cazul unei misiuni umane pe Marte, va fi necesar ca membrii echipajului cu un simţ pronunţat al umorului să construiască legături sociale şi să aplaneze tensiunile şi conflictele.

„Aceşti oameni au capacitatea de a aduce oamenii mai aproape unii de alţii, să stabilească legături atunci când apar tensiuni şi să crească moralul grupului”, a precizat Jeffrey Johnson, care lucrează cu NASA pentru a studia importanţa umorului în timpul misiunilor spaţiale de durată. „Când trăieşti cu alţii într-un spaţiu mic pe o lungă perioadă de timp, precum o misiune pe Marte, tensiunile pot apărea”, a adăugat cercetătorul.

Înainte de a-şi îndrepta atenţia spre astronauţi, Johnson a petrecut mai mulţi ani studiind alt grup izolat: echipajul din Antarctica, unde a observat importanţa „clovnilor” în crearea legăturilor sub condiţii tensionate, scrie Futurism.

„Aceste roluri sunt informale şi apar spontan într-un grup. Dar lucrul interesant este că dacă ai combinaţia potrivită, grupul se descurcă”, a mai spus Johnson.

Într-o misiune pe Marte, comunicaţiile cu Terra pot avea şi 20 de minute şi în călătoria de circa 8 luni se pot întâmpla multe. „Este vital să ai pe cineva care uneşte oamenii”, a conchis antropologul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Greşeala uriaşă ce a dus la eşecul unei misiuni importante pe planeta Marte

Există viaţă pe Marte? Unul dintre cercetătorii misiunii Viking susţine că viaţa pe Planeta Roşie a fost descoperită în urmă cu peste 40 de ani

Marte, atracţia principală pentru pământeni. Urmează încă patru misiuni pe suprafaţa şi pe orbita Planetei Roşii

InSight a finalizat o etapă importantă a misiunii de pe planeta Marte

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase