Home » D:News » Tancurile controlate de inteligenţa artificială, noul proiect militar al americanilor

Tancurile controlate de inteligenţa artificială, noul proiect militar al americanilor

Tancurile controlate de inteligenţa artificială, noul proiect militar al americanilor
Publicat: 11.03.2019
Armata SUA doreşte să dezvolte o tehnologie care ar permite blindatelor precum tancurile să detecteze şi să ţintească în mod automat inamicii.

ATLAS (Advanced Targeting and Lethality Automated System) ar da unui tanc posibilitatea de a face tot ce este necesar pentru a detecta şi a ţinti un inamic, cu excepţia „apăsării trăgaciului” – un operator uman va fi cel care va trage, scrie Futurism.

„Se pare că ne îndreptăm spre o cursă a înarmării unde actuala interzicere a autonomiei complete letale va fi abolită atunci când va fi convenabil din punct de vedere politic”, a precizat Stuart Russell de la University of California Berkeley.

Din punctul de vedere al armatei, ATLAS va face capacitatea de luptă mai eficientă. „Este important oricând poţi tăia chiar şi fracţiuni de secundă”, a precizat Paul Scharre din cadrul forţelor militare americane.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De la gaze lacrimogene la tradiţionalul baston: arme non-letale folosite de forţele de ordine care pot fi de fapt letale

Elon Musk, printre cele 116 creiere specializate în robotică ce solicită interzicerea ”roboţilor ucigaşi”. ”Nu mai avem mult timp la dispoziţie”

Tot ceea ce trebuie să ştii despre Coreea de Nord şi programul său de construire a armelor nucleare

IBM creează inteligenţă artificială folosind modelul creierului uman, ceea ce va îmbunătăţi considerabil capacitatea roboţilor

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase