Home » D:News » Un medicament foarte des folosit împotriva diareei, interzis copiilor sub 2 ani

Un medicament foarte des folosit împotriva diareei, interzis copiilor sub 2 ani

Un medicament foarte des folosit împotriva diareei, interzis copiilor sub 2 ani
Publicat: 11.03.2019
Agenţia Medicamentului din Franţa (ANSM)​ trage un semnal de alarma asupra utilizării medicamentul Smecta, putând fi dăunător în pentru copiii mai mici de doi ani, din cauza cantităţii de plumb care ar putea ajunge în sânge, relatează publicaţia franceză Ouest France.

După ce în urmă cu câteva săptămâni a fost anunţată retragerea, tot în Franţa, a siropului Eurespal în urma unei anchete a autorităţilor prin care s-a demonstrat că ar putea provoca probleme cardiace, un nou medicament foarte des folosit a fost luat în vizor. Este vorba de Smecta, unul dintre cele mai folosite medicamente împotriva diareei. Totodată, medicamentul poate dăuna chiar şi femeilor însărcinate şi a celor care alăptează, recomandată fiind întreruperea administrării acestuia, scrie CSID.

Ca metode de precauţie, autorităţile franceze cer oprirea administrării medicamentului copiilor sub 2 ani, dar şi schimbarea prospectului pentru medicamentul Smecta, lucru fiind valabil şi pentru alte medicamente pe bază de argilă, recomandate în tratamentul diareei acute.

În contextul acesta, ANSM a solicitat un studiu Laboratoarelor Ipsen, rezultat care a indicat că nu există niciun risc al prezenţei unei cantităţi de plumb în sânge în cazul adulţilor care s-au tratat cu Smecta timp de 5 săptămâni. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase