Home » D:News » Alimentele benefice pentru sănătatea dentară

Alimentele benefice pentru sănătatea dentară

Alimentele benefice pentru sănătatea dentară
Publicat: 13.03.2019
Cafeaua ne afectează dantura, tutunul de asemenea, dulciurile intră şi ele în această categorie a poftelor nevinovate care se transformă în duşmani ai sănătăţii orale, dar pentru ca dantura să fie protejată şi pentru a preveni problemele de sănătate ale dinţilor şi gingiilor, medicul stomatolog Adrian Mina enumeră 8 alimente benefice, atât pentru adulţi, cât şi pentru cei mici.

“Educaţia celor mici începe de la vârste fragede şi este indicat să îi învăţăm nu doar cum să îşi spele corect dinţii, ci şi ce alimente să consume pentru a avea dinţii sănătoşi. Şi, pe cât posibil, să îi ţinem departe de cele dăunătoare, dar atât de tentante, precum dulciurile”, afirmă specialistul.

Brânza

Brânza contribuie la creşterea pH-ului în interiorul cavităţii bucale şi la scăderea riscului apariţiei cariilor dentare. Acest aliment minune conţine claciu şi proteine, nutrienţi care întăresc smalţul dinţilor.

Iaurtul

Precum brânza, iaurtul este o sursă ideală de calciu şi proteinele. În plus, aici putem vorbi şi de probioticele care se regăsesc în iaurt şi care sunt benefice pentru gingii, bacteriile bune ajutând la eliminarea bacteriilor care cauzează apariţia cariilor.Este important însă,  să optezi pentru varianta simplă de iaurt, fără zahăr adăugat.

Spanacul şi varza

Următoarele pe listă, propuse de medicul stomatolog Adrian Mina, sunt spanacul şi varza, doar câteva dintre alimentele ideale pentru o dietă echilibrată. Ele ajută la menţinerea sănătăţii orale, iar asta datorită prezenţei calciului, care întăreşte smalţul dinţilor. Frunzele verzi pot fi consumate în salate sau smoothie-uri.

Continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase