Home » D:News » ”Cuierul din coaste”, construcţia fabuloasă dintr-un centru financiar din SUA – VIDEO

”Cuierul din coaste”, construcţia fabuloasă dintr-un centru financiar din SUA – VIDEO

Publicat: 24.03.2019
”Cuierul din coaste”, construcţia fabuloasă dintr-un centru financiar din SUA – VIDEO
Dezvoltatorul proiectului o numeşte „Turnul Eiffel al New York-ului”, iar criticii de artă o compară cu un „cuier din coaste”. Construcţia stranie, inaugurată vineri, 15 martie, în Big Apple, a atras atenţia presei internaţionale.

Numită şi „Recipientul”, construcţia se înalţă pe 16 etaje şi este o sculptură urbană ce poartă marca designer-ului britanic Thomas Heatherwick, scrie Mediafax.

Sculptura, care imită un fagure de miere, se află în zona financiară din Hudson Yards de pe malul vestic al Manhattanului, şi a costat aproximativ 200 de milioane de dolari.

Structura sa – ce aduce puţin a viziunile anti-geometrice din litografiile lui M.C. Escher –  este compusă din 154 de scări interconectate hexagonal şi construite din oţel suflat cu bronz şi beton.

„Urcatul şi coborâtul treptelor creează un ritm personal pentru fiecare vizitator în parte”, se arată în descrierea proiectului. 

Echipa designer-ului de la Heatherwick Studio speră ca „Recipientul” să devină piesa de rezistenţă a ansamblului urbanistic din Hudson Yards, unul dintre pricinipalii poli de dezvoltare ai New York-ului.

„Într-un oraş plin de clădiri atrăgătoare, primul nostru gând a fost acela de a nu construi ceva la care oamenii doar să privească, ci am vrut să obţinem o construcţie, o structură pe care locuitorii să o poată folosi şi atinge, să se poată raporta la ea”, spunea Thomas Heatherwick în 2016, anul în care proiectul a fost prezentat publicului.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase