Home » D:News » Preţul record cu care Armando, cel mai scump porumbel călător din lume, a fost vândut

Preţul record cu care Armando, cel mai scump porumbel călător din lume, a fost vândut

Preţul record cu care Armando, cel mai scump porumbel călător din lume, a fost vândut
Publicat: 20.03.2019
Armando, un porumbel călător dresat în Belgia, este o vedetă a concursurilor de profil. Recent, a fost vândut pentru suma de 1,25 de milioane de euro la o licitaţie desfăşurată pe internet, devenind astfel cea mai scumpă pasăre din specia sa din lume, conform Le Figaro.
Recordul a fost anunţat de site-ul specializat Pigeon Paradise, iar cel anterior a fost deţinut de crescătorul Joël Verschoot, unul dintre cei mai mari din Belgia, scrie Mediafax.
 
Armando are cinci ani, numeroşi urmaşi şi este la pensie, după ce a câştigat multe concursuri. Ultimele trei din cariera sa au fost Campionatul Ace Pigeon 2018, Olimpiada Pigeon 2019 şi Campionatul de la Angoulême.
 
Fred Vancaillie, preşedinte al asociaţiei columbofililor din Perwez, a declarat pentru radiodifuzorul belgian RTBF că Armando este „un Lewis Hamilton al porumbeilor”.
 
Identitatea cumpărătorului este anonimă, dar, potrivit agenţiei de presă Belga, este vorba despre un chinez, „care va utiliza în mod cert porumbelul în scopuri de reproducere, pentru a obţine viitori campioni”.
 
Interesul colecţionarilor chinezi pentru porumbeii călători a crescut în ultimii ani, fapt care a dus şi la obţinerea unor preţuri mari pentru aceşti campioni.
 
Cu origini în Belgia, dar şi în Olanda şi Franţa, tradiţia concursurilor cu porumbei călători cunoscuse un declin înainte ca asiaticii să îşi manifeste interesul.
 
Anterior, recordul de preţ a fost stabilit de New Bliksem, proprietatea belgianului Gaby Vandenabeele, adjudecat pentru 376.000 de euro în noiembrie 2018.
 
Sunt mari şanse ca Armando să rămână în Belgia, pentru că este posibil ca în această ţară ofertele de preţ pentru urmaşii săi să fie mai consistente, potrivit Belga.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase