Home » D:News » Un om a fost prins la aeroport cu un embrion uman viu în bagaj

Un om a fost prins la aeroport cu un embrion uman viu în bagaj

Un om a fost prins la aeroport cu un embrion uman viu în bagaj
Publicat: 22.03.2019
Un bărbat din Malaezia a fost arestat sâmbăta trecută în aeroportul din Mumbai pentru că a încercat să aducă un embrion uman viu în India.

Acesta, pe nume Partiban Durai, a spus poliţiei că aceasta a fost a zecea călătorie de acest gen şi că lucrează de 18 luni pentru clinica de fertilitate Indo Nippon, conform The Times of India, deşi clinica neagă afirmaţiile.

Durai a ascuns embrionul într-un recipient cu azot. Este ceva obişnuit pentru oameni să călătorească în India pentru tratamente de fertilizare, inclusiv pentru fertilizare in-vitro, pentru ceea ce trebuia să fie folosit acest embrion. Motivul este că tratamentele sunt mai ieftine şi cu mai puţine reglementări în India decât în alte ţări, scrie Futurism.

Fertilizarea in-vitro costă în jur de 5.000 de dolari în Malaezia, de unde a provenit embrionul. Procedura în Mumbai costă aproximativ 2.000 de dolari. Totuşi, importarea embrionilor în India este ilegală, cu excepţia cercetărilor medicale.

Fondatorul companiei Indo Nippon, Goral Gandhi, a negat orice implicare. Dar Durai a arătat mesajele scrise care par să dovedească implicare. De asemenea, autorităţile au găsit şi alte comunicări incriminatorii între Indo Nippon şi o agenţie malaeziană surogat numită Heart to Art. „Această companie acţionează ca un agent pentru trimiterea ilegală a embrionilor în India”, a spus un oficial.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Premieră în ştiinţă: savanţii au reuşit să modifice genetic un embrion uman

Experţii au creat primul ‘embrion’ artificial în laborator. Este considerată o PREMIERĂ în lumea ştiinţifică

Fascinantul proces al dezvoltării embrionului. Poate avea implicaţii cruciale în medicină

Savanţii au dezvoltat o metodă inedită prin care pot edita gene în creierul uman

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase