Home » D:News » Motivul pentru care tururile turistice în Cartierul Roşu din Amsterdam vor fi interzise

Motivul pentru care tururile turistice în Cartierul Roşu din Amsterdam vor fi interzise

Motivul pentru care tururile turistice în Cartierul Roşu din Amsterdam vor fi interzise
Publicat: 22.03.2019
Tururile turistice ghidate în Cartierul Roşu din Amsterdam, Olanda, vor fi interzise, din dorinţa de a reduce afluxul de vizitatori în centrul istoric al oraşului, dar şi pentru că arată lipsă de respect faţă de persoanele care oferă servicii sexuale în mod legal, potrivit The Guardian.
„Nu mai este permis, în epoca aceasta, ca persoanele care oferă servicii sexuale să fie privite ca o atracţie turistică”, a declarat Udo Kock, consilier municipal, scrie Mediafax.
 
Rezultatele unui sondaj recent au arătat că 80% dintre persoanele care oferă servicii sexuale spun că faptul că turiştii se „holbează” la ele le afectează negativ afacerile, iar consilierii municipali au sugerat anul trecut să mute acest cartier în altă parte a oraşului.
 
Numărul celor care vin în Amsterdam – un oraş cu 850.000 de locuitori – a crescut la 19 milioane în 2018, iar primarul Femke Halsema spune că cifra va creşte la 29 de milioane până în 2025.
 
Locuitorii oraşului spun că centrul istoric al oraşului a devenit de nelocuit.
 
Interdicţia va intra în vigoare de la 1 ianuarie şi va viza tururile ghidate plătite şi gratuite, care, potrivit municipalităţii, au un „efect magnetic” asupra numărului de vizitatori.
 
Numărul maxim de persoane permis pentru tururile ghidate în restul centrului oraşului va fi redus de la 20 la 15, iar ghizii vor avea nevoie de un permis special şi vor monitoriza cu stricteţe comportamentul turiştilor.
 
Oficialii olandezi au luat deja câteva măsuri pentru a reduce aglomeraţia şi problemele provocate de turişti în centrul istoric şi mai ales în Cartierul Roşu. De exemplu, străzile sunt închise în nopţile aglomerate, pentru a fi curăţate, în timp ce persoane desemnate special îndrumă vizitatorii pe alte trasee.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase