Home » D:News » Meditaţii gratuite oferite de profesori universitari pentru elevii care urmează să susţină Bacalaureatul

Meditaţii gratuite oferite de profesori universitari pentru elevii care urmează să susţină Bacalaureatul

Meditaţii gratuite oferite de profesori universitari pentru elevii care urmează să susţină Bacalaureatul
Publicat: 22.03.2019
Aproximativ 200 de elevi din judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Buzău, care urmează să susţină examenul de Bacalaureat, beneficiază de meditaţii gratuite, oferite de profesorii Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti, în weekend, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Universitatea Petrol-Gaze (UPG) din Ploieşti, prin Facultatea de Litere şi Ştiinţe, organizează cursuri de pregătire pentru examenul de Bacalaureat, potrivit unui anunt al instituţiei de învăţământ, scrie Mediafax.
 
Cursurile sunt organizate gratuit la disciplinele Limba şi literatura română, Matematică, competenţe lingvistice (engleză, franceză) şi discipline la alegere din aria curriculară Om şi Societate (logică, filosofie, psihologie).
 
Purtătorul de cuvânt al UPG Ploieşti, Anca Dobrinescu, a declarat că cele mai multe înscrieri au fost pentru materiile matematică şi limba şi literatura română.
 
Aproximativ 200 de elevi vin şi fac pregătire cu profesorii de la universitate.
 
“Este prima oară, după mulţi ani, când se organizează această acţiune. Anul acesta s-a luat această decizie iar profesorii de la Facultatea de Litere s-au implicat foarte mult. Spre bucuria noastră sunt foarte mulţi elevi care s-au înscris şi au avut deja primele ore de pregătire. Acestea au loc sâmbătă şi duminică”, a declarat Dobrinescu.
 
Aceasta a mai precizat că prin aceste pregătiri se urmăreşte să fie creată “o punte de legătură” între universitate şi elevi.
 
“Este important pentru noi să avem o legătură corectă cu cei din mediul preuniversitar, să-i sprijinim. Este şi o promovare a universităţii, dar facem practic şi deschiderea porţilor înainte de admitere. Îi poftim în universitatea noastră înainte de admitere, nu numai la acţiunea Şcoala Atfel”, a mai spus purtătorul de cuvânt al UPG Ploieşti.
 
Aproximativ 200 de elevi, chiar şi din Buzău şi Dâmboviţa, s-au înscris până acum la aceste pregătiri şi lista este încă deschisă.
 
O şedinţă durează trei ore iar pregătirile se bazează strict pe programa de Bacaluaureat, fiind făcute simulări de examen şi se exersează pe formatul acestor subiecte.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase