Home » D:News » Spionajul sexual Molka: a luat amploare în hotelurile şi toaletele publice din Coreea de Sud

Spionajul sexual Molka: a luat amploare în hotelurile şi toaletele publice din Coreea de Sud

Publicat: 23.03.2019
Spionajul sexual Molka: a luat amploare în hotelurile şi toaletele publice din Coreea de Sud
Molka este numele unui fenomen îngrijorător în Coreea de Sud, care tinde să devină un veritabil segment de piaţă în comerţul cu materiale video pentru adulţi.

Poliţia sud-coreeană a arestat doi indivizi care au făcut comerţ pe platforme online cu transmisiuni în direct din camere de hotel. Fluxul video putea fi accesat prin plata unui abonament lunar, relatează The Guardian.

Preţul abonamentului era de 45 de dolari iar numărul de abonaţi se ridica la 4.000, începând cu noiembrie 2018, scrie Mediafax.

Cei doi bărbaţi instalau mini-camere spion, care transmiteau LIVE din dulapuri sau uscătoare de păr. Această tehnică de voaierism a fost folosită în peste 30 de hoteluri din Coreea de Sud şi un număr 1.600 de persoane au căzut victime acestui tip de spionaj. Peste 800 de filmări ilegale au fost stocate pe un server din străinătate.

Potrivit unei unităţi speciale din cadrul Poliţiei Metropolitane din Seul, camerele spion folosite aveau lentila de 1 mm şi practic puteau fi plasate oriunde, fiind aproape insesizabile, relatează Korea Herald.

Acesta este însă doar un exemplu dintr-un tablou statisic mult mai amplu, care descrie un adevărat flagel social în Coreea de Sud. În 2017, poliţia a raportat 6.470 de astfel de cazuri.

Anul trecut, 70.000 de femei au protestat pe străzile din Coreea de Sud, cerându-le autorităţilor să găsească o modalitate pentru a pune capăt acestui fenomen.

În prezent, există patrule speciale din cadrul Poliţiei Metropolitane care fac verificări lunare ale toaletelor publice, un alt loc în care „afaceriştii” scoptofiliei îşi plantează camerele de spionaj.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase