Home » D:News » Zeci de tone de excremente de pe Muntele Denali, cel mai înalt din America de Nord, ar putea să o ia la vale

Zeci de tone de excremente de pe Muntele Denali, cel mai înalt din America de Nord, ar putea să o ia la vale

Publicat: 02.04.2019
Zeci de tone de excremente de pe Muntele Denali, cel mai înalt din America de Nord, ar putea să o ia la vale
Încălzirirea globală are din ce în ce mai multe efecte. Peste 66 de tone de excremente umane îngheţate, strânse în zeci de ani pe Muntele Denali (fostul McKinley), ar putea să se topească şi să „o ia la vale”.

Din fericire, din cauza acestei probleme, firmele care organizează expediţii pe munte au început să colecteze excrementele în recipiente speciale, transmite USA Today, citat de Gândul.

În fiecare an, aproximativ 1.200 de alpinişti încearcă să cucerească vârful Denali, cel mai înalt din America de Nord, cu o înălţime de 6.190 de metri. Acesta este unul dintre cele şapte summit-uri ale lumii. Cucerirea lor reprezintă o realizare majoră pentru un alpinist.

Problema excrementelor umane este una majoră. În fiecare an, cei care urcă pe munte lasă în urmă aproximativ două tone.

Timp de zeci de ani, materiile fecale au fost strânse pe gheţarul Kahiltna, care, din cauza temperaturilor în creştere, a început să se topească. Cercetările arată că în ultimii 50 de ani suprafaţa din parcurile naturale din Alaska acoperită cu zăpadă s-a redus cu 8%. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase