Home » D:News » Cercetătorii au aflat ceea ce stăpânii de pisici deja ştiau: felinele îşi recunosc propriul nume

Cercetătorii au aflat ceea ce stăpânii de pisici deja ştiau: felinele îşi recunosc propriul nume

Cercetătorii au aflat ceea ce stăpânii de pisici deja ştiau: felinele îşi recunosc propriul nume
Publicat: 08.04.2019
Chiar dacă mulţi iubitori de pisici consideră că acestea le înţeleg vorbele, totuşi, până acum, niciun studiu nu a fost făcut referitor la acest subiect.

Studiile asupra delfinilor, papagalilor, câinilor şi maimuţelor au demonstrat că aceştia înţeleg parţial limbajul omului, scrie Gândul.

O echipă de cercetători din Japonia, condusă de doctorul Atsuko Saito de la Universitatea Sophia, a decis să realizeze un studiu centrat pe pisici. Astfel, au fost alese 78 de feline, fie „de casă”, fie „de cafenea”, care au fost studiate cu atenţie pentru a vedea dacă şi ele înţeleg limbajul omului sau nu. 

Se pare că pisicile sunt sensibile la diferenţele de tonalitate, dar nu numai, din vocile oamenilor. 

„Unii deţinători de pisici au declarat că acestea îşi pot recunoaşte numele şi alte cuvinte care denumesc tipuri de mâncare”, a declarat Saito.

Ulterior, cercetătorii au descoperit că patrupedele pot face diferenţa între cuvinte şi îşi pot distinge, în special, propriul nume. Totuşi, autorii studiului au declarat că, deşi pisicuţele reuşesc să facă acest lucru, probabil nu acordă vreo însemnătate numelui. În schimb, probabil că îl asociază cu o experienţă plăcută – mâncarea – sau una neplăcută – vizita la veterinar. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase