Home » D:News » Aplicaţie pe telefon, prin care părinţii află în timp real ce fac copiii la şcoală

Aplicaţie pe telefon, prin care părinţii află în timp real ce fac copiii la şcoală

Aplicaţie pe telefon, prin care părinţii află în timp real ce fac copiii la şcoală
Publicat: 09.04.2019
O şcoală din Piteşti foloseşte catalogul virtual, o aplicaţie pe telefon cu ajutorul căreia părinţii află în timp real care este comportamentul copiilor la şcoală, dacă au lipsit sau ce note au luat. Proiectul pilot se numeşte „Note în catalog”, potrivit Mediafax.

Conducerea şcolii „Tudor Vladimirescu” din Piteşti a decis să implementeze, în luna martie, un proiect prin care părinţii să fie ţinuţi la curent, în timp real, cu ce fac copiii la şcoală. Cu ajutorul aplicaţiei „Note în catalog”, părinţii află notele copiilor lor, absentele şi cum se comportă la ore.

„Este un proiect pilot. Fiecare părinte îşi descarcă aplicaţia în telefon, la fel şi profesorii şi diriginţii. Se intră pe platformă, la fiecare elev se pune nota. Părintele aude pe telefon notificarea şi vede în timp real nota respectivă. Se văd notele, absenţele şi chiar comportamentul copilului. Bulinele roşii înseamnă că elevul nu avut uniformă iar cele negre, de exemplu, că deranjat o oră”, a declarat directorul Şcolii „Tudor Vladimirescu”, Magdalena Crivac.

Crivac a menţionat faptul că 947 de elevi sunt incluşi în acest catalog virtual, fiind vorba despre şcolari începând din clasele pregătitoare până la a VIII-a.

„Aceasta aplicaţie a fost foarte bine primită. Chiar în această săptămână un părinte mi-a spus că era la serviciu şi a primit nota copilului. Apoi le-a povestit tuturor colegilor cum îl anunţă pe el şcoală în timp real. Aplicaţia are nu mai puncte forte. Părintele imediat poate reacţiona şi vine la şcoală să vadă ce se întâmplă, iar înainte afla la şedinţe. Elevul nu mai poate minţi. În plus, la fiecare sfârşit de lună este trimis un raport unde sunt trecute totalul absenţelor şi dacă copilul a crescut sau a scăzut la învăţătură”, a mai spus directorul şcolii.

Magdalena Crivac a mai precizat că deocamdată nu sunt costuri cu acest catalog virtual, iar acest proiect se va derula până pe 15 iunie. Dacă rezultatele sunt bune atunci el va continua.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase