Home » D:News » Brânza care ”ascultă” hip-hop are un gust mai bun

Brânza care ”ascultă” hip-hop are un gust mai bun

Publicat: 11.04.2019
Brânza care ”ascultă” hip-hop are un gust mai bun
Dacă brânza este expusă la muzică hip-hop în timpul procesului de maturare, aceasta va căpăta un gust mai puternic, conform unui studiu realizat la Universitatea de Arte din Berna, Elveţia, scrie dpa-international.com.
Cercetarea a fost realizată cu ajutorul producătorilor de brânzeturi de la Kaesehaus K3. S-au folosit 8 tipuri de brânzeturi care au fost supuse maturării având pe fundal diferite stiluri muzicale, pentru o perioadă de şase luni şi jumătate, potrivit Mediafax.
 
După încheierea procesului, brânzeturile au fost supuse unei analize senzoriale efectuate de tehnicieni alimentari. Aceştia au oferit mostrele unui juriu de specialişti culinari, care le-au savurat în cadrul unui test orb.
 
Rezultatele au arătat că brânza care fusese expusă la muzică avea o savoare apare, spre deosebire de cele care nu au fost maturate astfel. În plus, aromele brânzeturilor erau diferite în funcţie de genurile muzicale la care au fost expuse în timpul procesului de maturare.
 
Totodată, produsele expuse la muzica hip-hop aveau o aromă mai puternică, cu gust fructat mai pronunţat decât la alte mostre.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase